Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Στην Ιταλία υποβιβασμοί, στην Ελλάδα… καλά Χριστούγεννα

Δεν προκάλεσε και κανένα σοκ η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση των κατηγορουμένων για σύσταση συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω παραγραφής. Ο εισαγγελέας Λακαφώσης κατέληξε στο συμπέρασμα πως ναι μεν υπήρξαν δράσεις που δικαιολογούν την κατηγορία για σύσταση συμμορίας, αλλά… μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2012-αρχές του 2013. Άρα, παραγραφή.
Τι μας λέει λοιπόν ο εισαγγελέας; Πως ναι μεν ξέρουμε πολύ καλά πως ένα κύκλωμα με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας και μεγαλοπαράγοντες-ιδιοκτήτες ΠΑΕ μεθόδευε από διορισμούς, στην ουσία, προέδρων στην ΕΠΟ έως και αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, αλλά τα χρόνια πέρασαν…
Οντως πέρασαν τα χρόνια. Το 2013 βγήκε το πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα, με τις απίστευτες αποκαλύψεις από τις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ. Και φτάσαμε να χρειαστεί να περάσουν έξι χρόνια για να πάμε σε δίκη. Με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις με αιτήματα εξαίρεσης κ.λπ. Και «κλειδί» φυσικά στην υπόθεση, πως με τα πολλά η αρχική, κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έγινε «σύσταση συμμορίας», άρα σήμερα μπορεί να προτείνεται η παραγραφή, λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Αλλος κρατάει το «αθώοι», άλλος το στίγμα που μένει από την εισαγγελική πρόταση, αναμένοντας και την απόφαση του δικαστηρίου βέβαια. Αλλά ένα είναι το βέβαιο. Μια υπόθεση πολύ χειρότερη από αυτήν που στην Ιταλία έφερε βαρύτατες ποινές και υποβιβασμούς πριν από μερικά χρόνια, εδώ δεν θα φέρει στο τέλος όπως πάει την παραμικρή ποινή σε ποινικό ή πειθαρχικό ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Μπορεί να ακούσαμε με τα αυτιά μας να δίνονται… παραγγελίες για αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων, να ορίζονται διαιτητές σε αγώνα Β’ Εθνικής σε τηλεφωνικές συνομιλίες σε πακιστανικά τηλέφωνα ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ και παράγοντες της ομοσπονδίας, αλλά όλα αυτά δεν έχουν κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος τίποτε περισσότερο από… μουσειακή αξία. Καλά Χριστούγεννα.

Τάσος Τσατάλης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: