Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Εισαγγελέας: Υπήρξε συμμορία αλλά... έχει παραγραφεί

Την αθώωση των κατηγορουμένων Βαγγέλη Μαρινάκη (ιδιοκτήτη ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργου Σαρρή (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θεόδωρου Κουρίδη (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννη Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκου Προύντζου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργου Δούρου (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάση Μπριάκου (πρώην αρχιδιαιτητής) για σύσταση συμμορίας πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Λακαφώσης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η συμμορία υπήρξε αλλά η δράση της ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 και ατόνησε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή αφού πρόκειται πλημμέλημα.
Για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικούς αγώνα ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή μόνο για δύο αγώνες: το Ολυμπιακός - Βέροια το 2013 και το Παναχαϊκή - Ολυμπιακός το 2012 (Κύπελλο). Για τον μεν πρώτο ζήτησε να κριθούν ένοχοι ο πρόεδρος της Βέροιας Αρβανιτίδης, ο γενικός διευθυντής Λαναρής και οι παίκτες Μπάρμπας και Παυλίδης· για τον δεύτερο ζήτησε την ενοχή του διαιτητή Δημητρόπουλου. Ωστόσο, ο Χαρ. Λακαφώσης έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Για τους υπόλοιπους αγώνες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ζήτησε την αθώωση όλων των εμπλεκόμενων (προέδρων και διαιτητών) καθώς δεν υπάρχουν, όπως είπε, βάσιμες ενδείξεις ενοχής.
Σχετικά με  τους αγώνες πλέι οφ της Football League το 2012 πρότεινε την απαλλαγή των Μαρινάκη, Σαρρή, Κουρίδη, Σταθόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Προύντζου, Δούρου, Μπριάκου, Κάμπαξη, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη καθώς, όπως υποστήριξε, υπήρχε η πρόθεση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός, επομένως η κατηγορία μετατρέπεται σε πλημμέλημα και έχει παραγραφεί ενώ δεν προκύπτει με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών δόλος.
Πρότεινε, τέλος, την αθώωση των διαιτητών Σπάθα και Γιάχου με βάση την καλή έκθεση των παρατηρητών διαιτησίας και επειδή δεν προέκυψαν άλλες ενδείξεις ενοχής.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: