Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Απαντήσεις μετά το πόρισμα «κόλαφο» για τη φωτιά στις Μυκήνες ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΥΠΠΟ

Για περίσσια κυνισμού κάνει λόγο η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, σχολιάζοντας την εκκωφαντική σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού, ακόμη και μετά το πόρισμα της Πυροσβεστικής που το «καίει» για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο και καλεί τη Λίνα Μενδώνη «να δώσει άμεσα απαντήσεις».
Σύμφωνα με το πόρισμα που κατ' αποκλειστικότητα αποκάλυψε «Η Αυγή», την πυρκαγιά που απείλησε τις Μυκήνες προκάλεσε ένα γυμνό καλώδιο από ρευματοκλοπή. Ευθύνες για το συγκεκριμένο καλώδιο φέρουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και το υπουργείο Πολιτισμού που ηλεκτροδοτούσε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, όπως ο τάφος του Ατρέα, με κλεμμένο από γεώτρηση ρεύμα.
«Aπό την φαιδρότητα της δήλωσης της κυρίας Μενδώνη ότι δεν κάηκαν οι Μυκήνες, απλώς άρπαξε λίγο το πούσι στον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι τα στοιχεία του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής που είδαν το φως της δημοσιότητας, για τα αίτια της πυρκαγιάς και της εξάπλωσης της στο μνημείο, ο κυνισμός περισσεύει. Η Υπουργός πρέπει να σοβαρευτεί και να δώσει άμεσα απαντήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: