Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτική κόντρα για την «παραίτηση» Κρουστάλλη από το «Βήμα»

Διαστάσεις παίρνει η
αναγκαστική παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας «Βήμα» με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει στην επίθεση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ασυναρτησίες και όχι απαντήσεις επί της ουσίας
«Αντί για τις συνήθεις ασυναρτησίες του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε από τον κ. Πέτσα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα καταγγέλλει η μέχρι σήμερα διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Το Βήμα, Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία μίλησε για ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το ρεπορτάζ της στο οποίο κατέγραφε τήρηση διπλών βιβλίων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ» απαντά η Κουμουνδούρου στον Στέλιο Πέτσα, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να πει ξεκάθαρα πότε, από ποιον, σε ποιους ασκήθηκαν αυτές οι πιέσεις, καθώς και τι ακριβώς πιέσεις ήταν αυτές. Ή να διαψεύσει τη δημοσιογράφο».
«Είναι πασιφανές πλέον, και για τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, πως ο φιλελευθερισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη εξατμίζεται στην πρώτη φωνή κριτικής που θα ακουστεί. Από εκεί και μετά ξεκινούν με κυνισμό οι τυφλές εκκαθαρίσεις κατά πάντων» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Όχι εμείς, εσείς...
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτόξευσε η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυριζόμενος ότι το Μαξίμου δεν παρεμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης .
Αντέστρεψε, μάλιστα, τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τα μίντια με τον νόμο τον οποίο ο ίδιος επιχειρεί να ξηλώσει εις βάρος των εργαζομένων στο επικείμενο νομοσχέδιο.
Η απάντηση Πέτσα
Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων. Σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία τους. Όταν απαιτείται, απαντά στα δημοσιεύματά τους και φυσικά δεν ασχολείται με εσωτερικά ζητήματα του κάθε μέσου.
Στο “Ινστιτούτο δημοσιογραφίας ΣΥΡΙΖΑ” δεν τα καταλαβαίνουν αυτά. Γιατί εκείνοι επιχείρησαν να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τις παράνομες μεθοδεύσεις τους. Είναι εκείνοι που πανηγύριζαν όταν έκλεισε το “Mega”. Eίναι εκείνοι που έβαλαν τοποτηρητή στα “ΝΕΑ”. Είναι εκείνοι που απαιτούσαν να απολυθούν μη-αρεστοί δημοσιογράφοι και έστελναν άλλους στο αυτόφωρο. Και, βέβαια, είναι οι ίδιοι που σε πρόσφατο σποτ συκοφαντούσαν συλλήβδην τους δημοσιογράφους για χρηματισμό.
Για μια φιλελεύθερη Κυβέρνηση, λοιπόν, η Ελευθεροτυπία και η κριτική αποτελούν στοιχεία της Δημοκρατίας. Για τους νοσταλγούς του Στάλιν, εχθρούς. Ας μην κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδίων τα αλλότρια
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για ραγδαία αυξανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας στην ενημέρωση με κυβερνητικό «δάκτυλο».
Αφού κάνει αναφορά στις πιο πρόσφατες προγραφές δημοσιογράφων και τη «λίστα Πέτσα», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφει τη «δυστοπική πραγματικότητα» που διαμορφώνεται στον Τύπο, η οποία παραπέμπει σε «απολυταρχικά καθεστώτα» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό άμεση ευθύνη και γνώση.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Φίμωση και πογκρόμ κατά δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης
Η λογοκρισία της Έλενας Ακρίτα από τα Νέα γιατί τόλμησε να γράψει επικριτικό άρθρο κατά του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Η Δήμητρα Κρουστάλλη, δημοσιογράφος επί 30 χρόνια στο Βήμα, που μόνο φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το ρεπορτάζ της για το μπάχαλο με τη διπλή καταγραφή κρουσμάτων.
Η ΕΡΤ του κ. Ζούλα, πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει το πογκρόμ κατά δημοσιογράφων, σταματώντας αυτή τη φορά την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκείται στον οικονομικό εκβιασμό των Μέσων με τα 20 εκατ. ευρώ που έχει μοιράσει χωρίς κριτήρια και διαφάνεια με τη λίστα Πέτσα. Επιχειρεί να επιβάλλει την καθολική φίμωση του Τύπου και κάθε φωνής κριτικής. Σε λίγο θα απαγορεύσει διά νόμου και το ρεπορτάζ, όταν σε αυτό δεν τον αποθεώνουν οι δημοσιογράφοι.
Η δυστοπική πραγματικότητα στον Τύπο, η λογοκρισία και οι προγραφές δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Όσο η κυβέρνηση θα βλέπει τη φθορά της από τις αποτυχίες της, τόσο περισσότερο θα βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας και, εν τέλει, της Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώην, πλέον, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας, Δήμητρα Κρουστάλλη σε σημερινή της ανάρτηση στο facebook έκανε λόγο για πιέσεις Μαξίμου για την αναγκαστική της παραίτηση μετά το ρεπορτάζ για τα διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ, που είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: