Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Υπερτιμολογημένα και μη εγκεκριμένα rapid test για τις φυλακές

Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού 450% πιο ακριβά από την τιμή εργοστασίου και γάντια 75% πάνω από αντίστοιχες παραγγελίες άλλων δημόσιων φορέων, προμηθεύτηκε για τις ανάγκες των φυλακών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, υπό την Σοφία Νικολάου, σύμφωνα με το insidestory.gr.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Σοφία Νικολάου υπέγραψε προμήθεια rapid test «SARS-CoV-2 Antigen Kit (Colloidal Gold)» για την κάλυψη των αναγκών των Καταστημάτων Κράτησης της από την κινεζική εταιρεία Goldsite Diagnostics. Ωστόσο τα συγκεκριμένα τεστ δεν πληρούν μία πολύ βασική και υποχρεωτική προδιαγραφή, δηλαδή δεν περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας.
Από την επαφή που είχε ο ιστότοπος με την κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία προέκυψε ότι, για μια παρτίδα 10.000 τεστ και για τη συσκευασία του ενός τεστ, το κόστος είναι 2,85 δολάρια. Μαζί με τα μεταφορικά και το κέρδος της εταιρείας που τα εισάγει, πάνω από 7 ευρώ δεν μπορεί να κοστολογούνται.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: