Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε τη «βάση του 10» δεν περνά η αξιοπιστία του υπουργείου Παιδείας

Απαξιεί να απαντήσει «στις συνήθεις ασυναρτησίες και ψευδολογίες της υπουργού Παιδείας» ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
Σχολιάζοντας τα 14 ερωτήματα που απηύθυνε το υπουργείο στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, ο Τομέας Παιδείας της Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αναπαραγωγή της δημαγωγίας «της Ν.Δ. για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενισχύουν το δόλιο λαϊκισμό περί πανεπιστημίων - "κέντρων ανομίας και παραβατικότητας".
Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τη διαφοροποίηση στις δηλώσεις των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παραδέχεται εμμέσως ότι η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι ένα ένοπλο σώμα εντός των πυλών των πανεπιστημίων.
Η Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
14 ερωτήματα απηύθυνε εχθές το υπουργείο Παιδείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Ερωτήματα που αναπαράγουν τη δημαγωγία της ΝΔ για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενισχύουν το δόλιο λαϊκισμό περί πανεπιστημίων - «κέντρων ανομίας και παραβατικότητας».
Παράλληλα, η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «παραπληροφορεί ότι τα μέλη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων δεν θα είναι οπλισμένα». Ωστόσο, ο συναρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει κατηγορηματικά την υπουργό Παιδείας. Επίσης, δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση από την κυβέρνηση στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», αναφορικά με την εγκατάσταση οπλοστασίων της Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων.
Δυστυχώς, η αξιοπιστία της κυβέρνησης δεν περνά ούτε «τη βάση του 10». Κατόπιν αυτού, παρέλκει κάθε δική μας απάντηση στο νέο τραγέλαφο για τα «άοπλα όπλα» και στις συνήθεις ασυναρτησίες και ψευδολογίες της υπουργού Παιδείας.
Συνολικά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στα ΑΕΙ καυτηρίασε ο Νίκος Φίλης στην παρέμβασή του κατά την τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Πρυτάνεων. Ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για μεταφορά των πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων στα Πανεπιστήμια μέσω της δημιουργίας αστυνομικού σώματος για τα ΑΕΙ, θυμίζοντας και το δραματικό περιστατικό της δολοφονίας Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα. Παράλληλα, έθεσε το θέμα των περικοπών των κονδυλίων για την Παιδεία που προβλέπει ο προϋπολογισμός και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: