Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΟ: «Αλληλέγγυα» η ευθύνη για παλιές ποδοσφαιρικές οφειλές για τις νεοϊδρυθείσες ΠΑΕ

«Κληρονομικό χάρισμα» τα χρέη από τις ΠΑΕ που υποβιβάζονται και τέθηκαν σε εκκαθάριση, για τις νέες ΠΑΕ που ιδρύονται στην θέση τους. Μια «ελληνική» κατά κόρον τακτική, με αρκετές ομάδες να την έχουν υιοθετήσει, προκειμένου να απαλλαγούν από χρέη και οφειλές. Τώρα γιατί η «έκπτωση» 50% και γιατί υπάρχει αναφορά μόνο σε «ποδοσφαιρικά» χρέη και τι εννοεί μ' αυτά ο «ποιητής, είναι άξια απορίας και θέματα προς διερεύνηση...
Σε συμφωνία με το Παράρτημα I, Άρθρα 4, 5 του ΚΑΠ και το Άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης «κάθε νέα Π.Α.Ε., που ιδρύεται (με την ίδια ή ανάλογη επωνυμία και το ίδιο ή ανάλογο σήμα και χρώματα) ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές οφειλές σε ποσοστό 50% αυτών, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με την Π.Α.Ε. που υποβιβάστηκε και έχει τεθεί σε εκκαθάριση».
Βάσει των παραπάνω, καλούνται οι πιστωτές των εταιρειών που εμπίπτουν στην εν λόγω διάταξη να γνωστοποιήσουν στην Διεύθυνση Αδειοδότησης τις υφιστάμενες οφειλές προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά (τελεσίδικες αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, συμφωνίες διακανονισμού/εκχώρησης, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, εντολές πληρωμής κλπ). Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η καταληκτική ημερομηνία για την γνωστοποίηση των οφειλών παρατείνεται έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. 
Yπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τον Σεπτέμβριο 2019, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 36, παρ. 4 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας έχει άμεση ισχύ, διευκρινίστηκαν τα εξής: 
Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και εφεξής, σε περίπτωση που ΠΑΕ υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης τότε η νέα ΠΑΕ διαδέχεται την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ και υπεισέρχεται ως προς τις υποχρεώσεις στη θέση της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Έτσι, οι υπό σύσταση ΠΑΕ θα ευθύνονται για τις οφειλές του Άρθρου 4 του Παραρτήματος Α' του Κ.Α.Π στην περίπτωση που υποβιβάστηκαν από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και εφεξής, ενώ ως υποχρεώσεις/ οφειλές νοούνται εκείνες, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται σε χρόνο έως και την θέση της ΠΑΕ σε εκκαθάριση, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: