Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Μητσοτάκη

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης στον ΑΝΤ1 σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΡΙΖΑ: Φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια
«Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σήμερα ήταν προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια».
«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ήταν μια βαθιά απογοήτευση για όσους ήλπιζαν ότι θα δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του που έχουν οδηγήσει σε δραματικό απολογισμό σε απώλειες συνανθρώπων μας. Εμφανίστηκε σαν να κυβερνά μια άλλη χώρα, που το σύστημα υγείας της δεν έχει καταρρεύσει, που η οικονομία της δεν βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκονται σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη ανασφάλεια» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Δεν βρήκε επίσης μια κουβέντα να πει για τους υγειονομικούς που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους υπουργούς του. Δεν είπε τίποτα στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες και με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο. Απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης".
Κλείνοντας τονίζει: «Αντίθετα, τα βρήκε όλα τέλεια με τα εμβόλια που μετά τις υποσχέσεις για 2 εκατομμύρια το πρώτο μήνα τώρα πανηγυρίζουν για 8 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα. Όλα τέλεια με εμβολιαστικά κέντρα που στέλνουν κόσμο στην άλλη άκρη της κάθε περιοχής απ' διαμένουν για εμβόλιο. Όλα τέλεια και με την ιχνηλάτηση, που απλά δεν υπάρχει γιατί δε γίνονται μαζικά τεστ ούτε και συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα στο πληθυσμό».
ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες
«Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εκφράσει 'αισιοδοξία' και 'μετριοπάθεια', δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, αλλά κυρίως το ότι η πυξίδα της κυβέρνησής του - από την πανδημία και την κρίση, μέχρι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας - δεν κινείται με βάση τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, αλλά με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το εχθρικό για τους λαούς πλαίσιο που καθορίζουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
«Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, με ανεπαρκή εμβολιαστικά κέντρα και περιορισμένο αριθμό εμβολίων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τα αναγκαία μέτρα προστασίας που δεν έχουν ληφθεί σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς. Όπως, επίσης, αυτός είναι και ο λόγος που καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όταν είναι γνωστά τα σχέδια ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για συνεκμετάλλευση και επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή, υπέρ των διαφόρων ενεργειακών κολοσσών» προσθέτει το ΚΚΕ.
Καταλήγοντας στο σχόλιό του, το ΚΚΕ σημειώνει: «Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη: Ότι όντως, εν μέσω της πανδημίας, 'στρώνει το έδαφος για την επόμενη μέρα', μόνο που αυτή η επόμενη μέρα, έχει στόχο να φορτώσει στο λαό ακόμη μεγαλύτερα βάρη».
«Ελληνική Λύση»
«Ο πρωθυπουργός κατάφερε μέσα σε μία συνέντευξη, να διαψεύσει τους πάντες. Τους Λοιμωξιολόγους, τους υγειονομικούς λειτουργούς, τους υπουργούς του, τις πρόωρες εκλογές , την ίδια την πραγματικότητα. Κυρίως όμως διέψευσε και τις τελευταίες ελπίδες όσων τον ψήφισαν.».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: