Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων προς ΠΕΥΦΑ

Με σημερινή του πρόσκληση ο Ενιαίος Συλλόγος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων
, απευθύνει σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ, κάλεσμα για σύσκεψη την Παρασκευή 15.1.21 στις 10 πμ, με θέμα τον συντονισμό της κοινής τους δράσης ενάντια στην μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ.
Ζητούμε να συμμετέχει η ΠΕΥΦΑ στη σύσκεψη αυτή, διά του προέδρου της θεωρώντας, ότι η μόνη λύση είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ και ο συντονισμός της δράσης τους.
Η ΠΕΥΦΑ, το πολυπληθέστερο αριθμητικά σωματείο του ΥΠΠΟΑ, έχει διαδραματίσει διαχρονικά στο παρελθόν πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στη δυναμική διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων όλων των κλάδων του ΥΠΠΟΑ, όσο και στην προάσπιση με σθένος της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι Αρχαιοφύλακες ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης σηκώνοντας μεγάλο βάρος των εκάστοτε κινητοποιήσεων.
Έτσι και τώρα πρέπει να συμβάλλει η ΠΕΥΦΑ με όλες της τις δυνάμεις στην μέγιστη δυνατή ενότητα του αγώνα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος του ΥΠΠΟΑ. Οι διαχωριστικές γραμμές τούτη την κρίσιμη ώρα  είναι διασπαστική πολυτέλεια.
Ο αγώνας ενάντια στα νομικά πρόσωπα είναι αγώνας όλων των εργαζομένων: αρχαιοφυλάκων, εργατοτεχνιτών, συντηρητών, διοικητικών, μηχανικών, αρχαιολόγων και μόνο, αν κατανοήσουμε, ότι όπως και στο παρελθόν ενωμένοι αποτρέψαμε παρόμοιες καταστάσεις, έτσι και τώρα θα μπορέσουμε συλλογικά και ενωτικά να αποτρέψουμε την μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ.
Η ισχύς εν τη ενώσει! Τυχόν μη συμμετοχή μας μπορει να εκλειφθεί από τους αρχαιοφύλακες και τους υπολοιπους εργαζόμενους, ως διασπαστική κίνηση της επιθυμητής από όλους μας ενότητας που μπορεί ν’ ανοίξει τον δρόμο για να περάσουν τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αυτός ο αγώνας θα είναι διαρκής, γιατί δεν αφορά μόνο στα πέντε Μουσεία αλλά, όπως δήλωσε η Υπουργός, θα συνεχιστεί και για τα όλα τα υπόλοιπα Μουσεία και για τους αρχαιολογικούς χώρους. Είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα των εργαζομένων και ο συντονισμός της δράσης τους και γι αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή της ΠΕΥΦΑ σε αυτή τη σύσκεψη αναλαμβάνοντας τον καταλυτικό ρόλο που της ταιριάζει.
Η ΠΕΥΦΑ πρέπει για μια ακόμη φορά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, το χρωστά στο ιστορικό παρελθόν της και στο μέλλον της!
 
Τα εκλεγμένα μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ με την παράταξη του ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ
Δελνιώτης Ιωάννης
Τσιντώνης Παναγιώτης
Χαρχάλου Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: