Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η πανδημία έβγαλε στη στεριά «σκληρές αλήθειες» για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Διανύουμε δύσκολες και παράξενες εποχές. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρασύροντάς στο διάβα τους κόπους και προσπάθειες χρόνων.
Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωή μας, την καθημερινότητα και τις προτεραιότητες μας.
O Covid 19 ήρθε σαν «θύελλα» στα λιμνάζοντα νερά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και έβγαλε στην στεριά όλες τις ψευδαισθήσεις που είχαν δημιουργηθεί όλα τα τελευταία χρόνια.
Τα απόνερα της πανδημίας έδειξαν ότι όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχαμε πάρει στραβά το μονοπάτι.
Ελάχιστες ομάδες είχαν επενδύσει στις ακαδημίες τους, ενώ και κάποιες που το έκαναν ήταν περισσότερο για το θεαθήναι .
Παράγοντες δημιουργούσαν ομάδες σε χωριά η συνοικίες που σ' αυτές δεν αγωνιζόταν η ακόμα δε συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από τις οικείες περιοχές.
Ποδοσφαιριστές υπερεκτίμησαν τις ικανότητες τους, ενώ παράλληλα πλανεύτηκαν με την σκέψη ότι ίσως να ήταν και το βιοποριστικό τους επάγγελμα.
Φίλαθλοι θεώρησαν δεδομένη τη συμμετοχή της αγαπημένης τους ερασιτεχνικής ομάδας στα πρωταθλήματα και της γύρισαν την πλάτη αφήνοντας την μόνη και αβοήθητη.
Ήρθε λοιπόν αυτή η πανδημία να μας θυμίσει τον λόγο που υπάρχει ένα ερασιτεχνικό σωματείο και τι πρεσβεύει, ήρθε να μας δείξει ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι απλά ένας τρόπος διαφυγής και μια διέξοδος από την καθημερινότητα , καθώς επίσης ότι τίποτα μα τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Πιστεύω ότι όταν τελειώσει με το καλό  όλη αυτή η περιπέτεια θα είμαστε όλοι μας πιο σοφοί και έχοντας σαν περιουσία μας αυτά που ζήσαμε θα βγούμε πιο ικανοί και δε θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Του Αλέξη Χριστινάκη
Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: