Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Αλ. Τσίπρας: Γενναία ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% χρέους και προστασία α' κατοικίας

Τα μέτρα για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση δημοσιοποίησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία, ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση
Συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης. Σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την επούλωση των πληγών που έχει προκαλέσει η πανδημία και την υποστήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.
«Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να νοιώσουν ξανά ασφάλεια .Όραμά μας, δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και επισήμανε: «Αν δεν αντιμετωπιστεί η ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Πρόκειται για σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας για όλους. Η κυβέρνηση υπόσχεται λουκέτα και ανεργία για πολλούς, μισούς μισθούς και επιχειρήσεις πνιγμένες στα χρέη για τους υπόλοιπους».
Δείτε τη διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Οικονομία - Ανάπτυξη - Κοινωνική Συνοχή - Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης»:
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. συνομίλησε με τους:
  • Δημήτρη Αυγητίδη, καθηγητή Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ
  • Αιμίλιο Αυγουλέα, καθηγητή Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
  • Λούκα Κατσέλη, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, πρώην υπουργό
  • Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ
  • Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριών και του ΕΒΕΑ, και
  • Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Οι τρεις πυλώνες του σχεδίου
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εκτείνεται σε τρεις πυλώνες:
  • Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας
  • Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους
«Το σύνολο των προτάσεων μας για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κοστολογημένο στα 5,7 δις. ευρώ. Ο κρίσιμος παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα της» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:
«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες. Δηλαδή: Η μεσαία τάξη. Αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο μέσα στην πανδημία.
Η μεσαία τάξη που ενώ προεκλογικά έγινε σημαία ευκαιρίας, σήμερα για τον κ. Μητσοτάκη είναι η αόρατη τάξη. Το σχέδιο μας, λοιπόν, αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη και τους νέους που αγωνιούν για το αύριο».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον ακραία αντικοινωνικό Πτωχευτικό Νόμο της ΝΔ και επαναφέρει την προστασίας τη κύριας κατοικίας.
«Δίνουμε άμεση προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης με την υπαγωγή τόσο στην εξωδικαστική όσο και στη δικαστική διαδικασία, ενώ για ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας, η χορήγηση ρύθμισης θα συνοδεύεται από πρόγραμμα επιδότησης της αποπληρωμής των δόσεων» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Πελώνη: Από το "λεφτόδεντρο" της Κουμουνδούρου οι υποσχέσεις Τσίπρα
"Αν η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε σήμερα περιθώριο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Α. Τσίπρας.
"Μετά το σκίσιμο των Μνημονίων με έναν νόμο κι ένα άρθρο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη "σεισάχθεια" του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που οι Έλληνες πίστεψαν και είδαν που κατέληξαν, ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου" τόνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η κ.Πελώνη επισήμανε ότι "μεσολάβησαν, από την αρχή της πανδημίας, οι προτάσεις του "Μένουμε όρθιοι Ι" και "Μένουμε όρθιοι ΙΙ" " και πρόσθεσε ότι "αν η κυβέρνηση τις είχε ακολουθήσει, δεν θα υπήρχε σήμερα περιθώριο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων".
"Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Ευτυχώς για τους Έλληνες, έχει δοκιμαστεί. Έχει αποδειχθεί η συνέπεια λόγων και πράξεων και κανένας δεν τον πιστεύει", είπε η κ. Πελώνη και κατέληξε:
"Γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, εμφανίζεται ως προστάτης των τάξεων που αφαίμαξε.
Το ντεκόρ άλλαξε. Ο πρωταγωνιστής, όμως, μένει ίδιος. Και το σίκουελ της ίδιας παράστασης δεν κόβει εισιτήρια".
Ν. Ηλιόπουλος: Θα μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποιο είναι το κόστος της πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας;
Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μια βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας που έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η κα Πελώνη αντί να πει μια κουβέντα στους χιλιάδες εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τα ίδια στερεότυπα κάθε φορά», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει:
«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να απλώσει χείρα βοηθείας σε όλους αυτούς γι’ αυτό και αντιδρά σπασμωδικά όταν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση φέρνει πιο κοντά την απορρύθμιση της εργασίας, ενώ δίνει βορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τώρα ονομάζει ζόμπι, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Περιμένουμε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, λοιπόν, για το ιδιωτικό χρέος, την ανύπαρκτη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και το πτωχευτικό έκτρωμα που διασφαλίζει μόνο χιλιάδες λουκέτα και βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κατέθεσε μια συγκεκριμένη, άμεσα υλοποιήσιμη και κοστολογημένη πρόταση. Ο κ. Μητσοτάκης θα μας πει ποιο είναι το κόστος της πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας, των χιλιάδων λουκέτων και των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων που δρομολογεί με την άρνηση του να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στην οικονομία;».
 
Πηγές: left.gr, news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: