Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Απαξιώσαμε τους Έλληνες διαιτητές και τώρα θέλουμε… και τα ρέστα!

«Κι εγώ ήμουν υπέρ της άποψης ότι σε ματς μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, επειδή υπάρχει μεγάλη τοξικότητα και αντιπαράθεση, θα ήταν καλό να έρχονται ξένοι διαιτητές. Σε 4-5 μετρημένα παιχνίδια. Εδώ όμως έχει χαθεί η μπάλα. Όταν σε παιχνίδια μέτριων ομάδων, που βρίσκονται από τη μέση και κάτω, παίζουν ξένοι διαιτητές, είναι ό,τι χειρότερό για την ελληνική διαιτησία».
Τάδε έφη, Παναγιώτης Δημητρίου, ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Και είναι μια τοποθέτηση που καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός ότι η απόφαση που πάρθηκε περί ξένων διαιτητών είναι μια μεγάλη… προσβολή για τους δικούς μας, τουλάχιστον.
Βεβαίως έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας (ακόμα και οι απλοί φίλαθλοι), που όλα τα προηγούμενα χρόνια αμφισβητούσαμε, λοιδορούσαμε και ρίχναμε στον… Καιάδα όλους τους Έλληνες διαιτητές. Τους βγάλαμε άχρηστους και βλέπαμε παντού… φαντάσματα και παρασκήνια.
Όχι ότι όλοι οι Έλληνες είναι καλοί ή δεν υπάρχουν αυτό που λέμε «λαμόγια» αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να ακυρώσεις όλη την Ελληνική διαιτησία. Μοιραία λοιπόν ήρθε η στιγμή να βλέπουμε διαιτητές ξένους στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Για διαβάστε τι είπε ακόμα ο κ. Δημητρίου σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και θα καταλάβετε πολλά: «Όταν φτάνουμε σε τέτοια παιχνίδια να καλούνται ξένοι, σε ένα-δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν Έλληνες διαιτητές.
Έχουν ταλέντο οι Έλληνες διαιτητές, όμως όταν δεν τους εμπιστεύονται, απογοητεύονται και φεύγουν.
Τα ελληνικά σωματεία δεν δέχονται ότι υπάρχει το ανθρώπινο λάθος. Πόσα λάθη έχει διορθώσει το VAR σε καταξιωμένους διαιτητές στην Ευρώπη; Φανταστείτε να μην υπήρχε το VAR τα τελευταία δύο χρόνια. Όταν δεν δέχεσαι το ανθρώπινο λάθος και ότι ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει στο δευτερόλεπτο, τότε τι κάνουμε… Για αυτό λοιπόν ήρθε και η τεχνολογία».
 
Δραγάτης Δημήτρης
Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: