Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ανανεωτική Κίνηση: Τώρα ξύπνησαν οι άνθρωποι της ΕΠΣ Μακεδονίας;

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Από το Δεκέμβριο το λέμε ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ δεν θα γίνουν, γιατί πρέπει να μη γίνουν. ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
Από το καλοκαίρι λέμε ότι όλες οι ομάδες πρέπει να τακτοποιήσουν τα βιβλία τους, αντίθετα με την ΕΠΣΜ που προέτρεπε τα σωματεία να μην τακτοποιήσουν το μητρώο. Εμείς ως παράταξη το είπαμε και τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ όποιο σωματείο θέλει βοήθεια να επικοινωνήσει μαζί μας και το λέμε ακόμα και σήμερα, έχοντας προβλέψει την παράταση που θα έδινε το υπουργείο. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΜ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Ο νόμος 4726/20 το έλεγε ξεκάθαρα ότι καμιά ομάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δημοτικό γήπεδο χωρίς να είναι τακτοποιημένη στο μητρώο, αντίθετα η ΕΠΣΜ αγνοούσε το άρθρο του νόμου. Τελικά δικαιωθήκαμε με την τροποποίηση του υπουργείου το Φεβρουάριο 2021 όπου αναφέρει επίσης ότι και τα γήπεδα πρέπει να μπουν στο Νέο μητρώο γηπέδων της Γ.Γ.Α. και φυσικά να αδειοδοτηθούν από τις περιφέρειες
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Δικαίωση σε πρώτο χρόνο για την παράταξή μας, που μιλούσαμε για επιχορηγήσεις από το ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2019. Τα τακτοποιημένα σωματεία στο μητρώο ήδη τις πήραν και έπονται και άλλα. Επίσης από φέτος και κάθε χρόνο παγιοποιείται το ποσό της επιχορήγησης.
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σε συνενόηση με την περιφέρεια τα γήπεδα να περάσουν στους δήμους. Υποχρέωση των δήμων είναι η συντήρηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω περιφέρειας. Ως αναφορά για νέα γήπεδα να κατασκευαστούν από την περιφέρεια δήμους σε περιοχές όπου χρειάζονται Και κυρίως στον δήμο Θεσσαλονίκης.
ΥΓ1. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι υποχρέωση της πολιτείας να τον στηρίξει γιατί είναι ίσως το μοναδικό υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Οι πρόσφατοι νόμοι όντως είναι εν μέρει σε σωστό δρόμο αλλά είναι στο χέρι μας να τους κάνουμε καλύτερους, προς το συμφέρον των ερασιτεχνικών Σωματείων.
ΥΓ2. Να έχουμε υγεία και όλοι δυνατοί να επιστρέψουμε τον Αύγουστο στα γήπεδα, σ’ αυτό που αγαπάμε και στηρίζουμε δεκαετίες.

του γραμματέα Ιγνατιάδη Θεοδώρου
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πηγή: goalpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: