Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Εθνικός Γιαννιτσών - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας 0-0. Πρωταθλητής χειμώνα μέσω Νέας Τραπεζούντας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής, ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, παρά τις εξαιρετικές παρουσίες και τις πρωταγωνιστικές πορείες του διαχρονικά, κατακτά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα! Κι αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία γιατί αυτή η ομάδα φέτος, ξαναγεννήθηκε σχεδόν από τις «στάχτες» της! Έτσι η ομάδα της Πέλλας που στάθηκε όρθια και στην Νέα Τραπεζούντα, παρά τις αντιξοότητες που της προέκυψαν τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα, συνεχίζει την αήττητη πορεία της, οδηγώντας επάξια την κούρσα του 2ου ομίλου. 
Σ' ένα παιχνίδι που μπορεί να μην είχε ποιότητα, θέαμα και γκολ, είχε όμως πάθος, δύναμη και τεράστια θέληση κι από τις δύο ομάδες για την νίκη και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πολυάριθμων φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης. Εθνικός Γιαννιτσών και Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε μια πολύ κλειστή αναμέτρηση, με τον Εθνικό να έχει πιο πολλές μπάλες στα πόδια του αλλά να του λείπει η ουσία και τον Μ.Α. Πέλλας όμως καλοστημένο, ψυχωμένο και επικίνδυνο στις περιορισμένες όμως είναι αλήθεια επιθετικές απόπειρες. Μοιραία οι καλές φάσεις και ευκαιρίες μπροστά στα δύο τέρματα να είναι ελάχιστες.
Για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκαν κάποιες καλές στιγμές, αρχικά με ένα σουτ του Γουστέρη στο πρώτο δεκάλεπτο από δύσκολη πλάγια θέση που έφυγε άουτ, κι έπειτα μ' ένα πολύ μακρινό όσο και τυχερό σουτ του Σιδώρη στο 20λεπτο, που βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Σαββουλίδη. Σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου μια αδύναμη κεφαλιά του Σιδέρη από εκτέλεση φάουλ του Γρηγοριάδη βρήκε σε ετοιμότητα τον σταθερότατο και σήμερα Σαββουλίδη που απέκρουσε ψύχραιμα. Η πιο καθαρή ευκαιρία όμως του ημιχρόνου και του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους πέντε λεπτά νωρίτερα, όταν από εξαιρετική συνεργασία και αντεπίθεση των Μήτκα, Βογιατζή και Μπουράκη, ο τελευταίος πάσαρε ιδανικά στον Κούμπου που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καμπαλή, με τελικό νικητή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που έπεσε σωτήρια και μπλόκαρε την μπάλα κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξαν οι πολύ μεγάλες φάσεις, με τις δύο ομάδες να κλείνουν καλά όλους τους διαδρόμους, έστω κι αν η Πέλλα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 55' λόγω αποβολής του Πλιόγκα με δίκαιη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο κέντρο του γηπέδου. Στις πιο αξιοσημείωτες, τους γηπεδούχους να έχουν στον ενεργητικό τους μόνο την πολύ καλή φάση στο 65' με το Τσιλογλανίδη να προλαβαίνει τους αμυντικούς και να τον σταματάει εκπληκτικά ο Σαββουλίδης και τους φιλοξενούμενους λίγο νωρίτερα την φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με τον Μπουράκη να δέχεται πολύ ωραία πάσα από τον Κούμπου και να ανατρέπεται ίσως ελάχιστα εκατοστά εκτός περιοχής πριν βρεθεί μόνος απέναντι από τον Καμπαλή και τον ρέφερι της αναμέτρησης να τιμωρεί μόνο με κίτρινη κάρτα τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων Σιδέρη!
Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, κι αν κάποια ομάδα πετύχαινε παρ' ελπίδα κάποιο τέρμα, αυτό θα ήταν σκληρή τιμωρία για τον αντίπαλο, όμως δίκαια και τα παράπονα για την διαιτησία των φιλοξενούμενων, που σχεδόν για μια ώρα αγώνα ήταν άψογη έχοντας τον πλήρη έλεγχο και στο αγωνιστικό και στο πειθαρχικό κομμάτι, με την εικόνα της να χαλάει παραδόξως στο τελευταίο ημίωρο με κάποιες ακατανόητες και αδικαιολόγητες υποδείξεις, με κορυφαία την «χάρη» της αποβολής του τελευταίου αμυντικού των γηπεδούχων στην φάση του 60' με την ανατροπή του Μπουράκη.
Η Πέλλα μπορεί να στάθηκε όρθια αλλά συγχρόνως βγήκε και λαβωμένη από την σημερινή αναμέτρηση, γιατί εκτός από την αποβολή του Πλιόγκα που θα της λείψει από τον επόμενο αγώνα, είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές με τους τραυματισμούς των Ηλιάδη (12') και Βογιατζή (84'), η κατάσταση των οποίων θα εκτιμηθεί και θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ώρες.
Άριστη η φιλοξενία από τους ανθρώπους του Εθνικού προεξέχοντος του προέδρου κ. Σάββα Ατματζίδη, με την διοίκηση του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας να ευχαριστεί θερμά και να υπόσχεται ανάλογη ανταπόδοση ως γηπεδούχος.
Οι φίλοι της Πέλλας έδωσαν βροντερό παρόν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Τραπεζούντας.
Υπάρχει πλέον η διακοπή των εορτών και ώρα για ανασύνταξη και ξεκούραση για τις ομάδες, ενώ με την επανέναρξη η Πέλλα φιλοξενείται στους Γαλατάδες, ενώ ο Εθνικός στο Μελίσσι. Για την Πέλλα υπάρχει προγραμματισμένο φιλικό την ερχόμενη Τετάρτη με την Νέα Πέλλα.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Γιαννιτσών (Πέσιος): Καμπαλής, Χατζηλιάδης, Γρηγοριάδης, Σιδέρης, Γκογκολούδης, Ζαμίδης (Ανδρονικίδης 84'), Γουστέρης, Τσιλογλανίδης (Λιτοβολής 75'), Σιδώρης, Κυργερίδης, Σιταράς.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Πιτσάρης, Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης, Τζιότζιος, Πλιόγκας, Μήτκας (Καραμούζας 56'), Μπουράκης, Ηλιάδης (Στάγκος 12'), Βογιατζής (Κωνσνταντινίδης 84'), Κούμπους. Απόντες οι Καμπούρης, Βουδούρης, Τσίζμας και οι μακροχρόνια Κατσαμακτσής και Ρέκος. 











Τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: