Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Νίκη Αξού 1-0(3-1)

Ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή και τις περισσότερες ευκαιρίες, την παράσταση νίκης, όμως έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και την παρουσία του από προηγούμενα παιχνίδια και χρειάστηκε συγκυρίες για να «καθαρίσει» τελικά την υπόθεση νίκη, με αντίπαλο την αξιόμαχη αλλά σχετικά άτολμη Νίκη Αξού.
Μια καλή δικαιολογία και για την απόδοση των δύο ομάδων και για την μετριότητα του αγώνα, ήταν ο δυνατός αέρας και το αρκετό κρύο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάποια αβίαστα λάθη και κακές τελικές επιλογές, που «χαλούσαν» επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις ορισμένες φορές... Οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν στο 10λεπτο με κεφαλιά του Πλιόγκα, είχαν ένα υποφερτό πρώτο μέρος με αρκετή πειθαρχία και σοβαρότητα, όμως σπατάλησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, είχαν δύο ακυρωθέντα γκολ με τον Ηλιάδη ως οφσάιντ, κι ένα χαμένο πέναλτι με τον Κούμπου στο 30', για να τελειώσουν νωρίς το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη ήταν δραστήριοι μεν, όμως καθόλου φιλόδοξοι επιθετικά για να προβληματίσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο μέρος με το ξεκίνημα η Νίκη ισορρόπησε, πήρε μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν έβρισκε λύσεις για να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά στο τέρμα του Σαββουλίδη. Ο Μέγας Αλέξανδρος που άφησε την σοβαρότητα του πρώτου στα αποδυτήρια, εμφανιζόμενος πιο νωχελικός και επιπόλαιος, έδινε εύκολες μπάλες στους αντιπάλους, όμως κόντρα στην ροή που ήθελε τους φιλοξενούμενους να μην κινδυνεύουν άμεσα και να ελέγχουν, ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με κοντινό σουτ του Μήτκα στο 70', με την μπάλα να βρίσκει και σε αμυντικό της Νίκης. Πέντε λεπτά αργότερα, το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε, δεύτερο πέναλτι για την Πέλλα, αυτή τη φορά ο Βογιατζής σημάδεψε σωστά, σημειώνοντας το 3-0. Η αντίδραση της Νίκης κάπως αργά, δέκα λεπτά αργότερα, αν και προειδοποίησε νωρίτερα δύο φορές χωρίς να βρει τις κατάλληλες τελικές, με τον Πολατίδη να ξεπερνά και τον Σαββουλίδη και να μειώνει το σκορ, μ' ένα γκολ περισσότερο «τιμωρία» για την επιπόλαιη εικόνα των γηπεδούχων, παρά απειλή για περαιτέρω κινδύνους και διεκδίκηση κάτι θετικού από την αναμέτρηση.
Δύσκολες συνθήκες για όλους στο γήπεδο, μοιραία και για την διαιτητική τριπλέτα, που όμως είχε άμεσες και γρήγορες αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις, για την ορθότητα των οποίων γνωρίζουν καλύτερα οι άμεσοι πρωταγωνιστές, με τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα για τον καταλογισμό των δύο πέναλτι υπέρ της Πέλλας και τους γηπεδούχους για το πρώτο ακυρωθέν γκολ του Ηλιάδη και την φάση του γκολ της Αξού, ότι η μπάλα ήταν σε κίνηση στην γρήγορη εκτέλεση φάουλ. Δυστυχώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες με τον παγωμένο αέρα, στάθηκαν εμπόδιο και αφορμή να χαθούν φάσεις από τον τηλεοπτικό φακό, μεταξύ των οποίων και η ανατροπή του Κούμπου στο δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων.
Την επόμενη αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου για τον δεύτερο όμιλο, η πρωτοπόρος Πέλλα φιλοξενείται στην Νέα Τραπεζούντα από τον δεύτερο Εθνικό, ενώ η Αξός υποδέχεται το Μελίσσι.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Πλιόγκας, Λαμπρούδης, Τζιότζιος, Καμπούρης (Καραμούζας 46'), Πιτσάρης, Κούμπους (Μακρίδης 76'), Βογιατζής (Κωνσταντινίδης 85'), Ηλιάδης (Μπουράκης 58'), Μήτκας. Βουδούρης, Τσίζμας, Νινιατσούδης οι απόντες, εκτός των μακροχρόνια Κατσαμακτσή και Ρέκου.
Νίκη Αξού (Λιτοβολής): Θωμαΐδης, Ροίδης, Κέρτος, Γιαλίδης, Καρράς (Σέλκου 66'), Μουρατίδης, Τρελόπουλος, Φυντάνης (Σαρόγλου 46'), Πολατίδης, Μπακάλογλου (Σταυρίδης 33'), Κωνσταντίνου (Καρατσαλίδης 80').
Φάσεις και γκολ το πρωί της Δευτέρας
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: