Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Γέφυρα Πολιτισμού η Γερμανική Γλώσσα! Με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Ξένων Γλωσσών» διακρίθηκε το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γερμανικής γλώσσας, στις 4/11/2021 απονεμήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών που φέρει τις υπογραφές της Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως.
Η καθηγήτρια της Γερμανικής γλώσσας του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, κ. Κατερίνα Προδρομίδου και ο κ. Kenan Çete, καθηγητής Γερμανικής γλώσσας του Ereǧli IMKB Ataturk Anatolien Gymnasium υλοποίησαν το eTwinning πρόγραμμα: “Κulturbrücke Γέφυρες Πολιτισμού Ελλάδας- Τουρκίας”, το οποίο διακρίθηκε με υψηλή βαθμολογία.
Μέσω Ποιοτικής Αξιολόγησης, το e-Twinning πρόγραμμα διακρίθηκε για την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητά του διερευνώντας νέες προσεγγίσεις στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, αξιοποιώντας ανοιχτές καινοτόμες πρακτικές της ψηφιακής εποχής, συνέβαλαν στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της διδασκαλίας ξένων γλωσσών. Πιο συγκεκριμένα, αξιοποίησαν την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας για να φέρουν κοντά μαθητές/τριες από διαφορετικές γειτονικές χώρες, εμπλέκοντάς τους στην κοινή δημιουργία project μέσα από το οποίο προέκυψε η κατανόηση των δύο πολιτισμών.
Σημαντική η συμβολή των μαθητών/τριών του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών:
Κωνσταντινίδου Αρετή
Κωνσταντινίδου Συμέλα
Σιώνης Χρήστος
Τροχίδης Παναγιώτης
Τσολακιδου Ελενη

Δεν υπάρχουν σχόλια: