Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Στο ρεβεγιόν με τον σοφέρ

Ξέρετε γιατί έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τα διασπειρόμενα αντικαταθλιπτικά γνωστής εταιρείας (γνωστά κι ως «χάπια της χαράς») που ψωνίζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός αυτής της ταλαίπωρης χώρας; Η έλλειψη δεν αφορά όλα τα είδη δισκίων του συγκεκριμένου φαρμάκου. Μόνο τα διασπειρόμενα των 20 mg που μπoρούν να σπάνε σε δύο μισά. Αντιθέτως, μπορείτε να βρείτε εύκολα την εκδοχή τους σε καψουλάκια.
Τα διασπειρόμενα εξαφανίστηκαν, όχι γιατί κάποιοι (φαρμακαποθήκες ή εισαγωγείς;) παίζουν τη γνωστή θεατρική παράσταση των ελλείψεων ενώ ήδη τα έχουν σπρώξει στο εξωτερικό για να αποκομίσουν κέρδη από τη διαφορά της τιμής, όπως είπε ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μου. Βεβαίως κι αυτό «παίζει». Αλλά στην παρούσα φάση, τα διασπειρόμενα εξαφανίστηκαν για άλλο λόγο: Γιατί οι ψυχίατροι δεν αύξησαν μόνο τους θεραπευόμενους αλλά και τις δόσεις.
«Δεν σας βελτιώνει τη διάθεση το ένα χαπάκι την ημέρα; Θα πάμε στο ενάμισι. Σταδιακά για 20 ημέρες. Και μετά βλέπουμε». Επειδή, λοιπόν, οι δόσεις αυξήθηκαν κατά το ήμισυ, γιατί όλο και περισσότεροι είναι στα πρόθυρα… κι επειδή μόνο με τα διασπειρόμενα πας στο ενάμισι, διαφορετικά με τα καψουλάκια πας κατευθείαν στα δύο και ποιος ξέρει.. πού αλλού, να σου η έλλειψη.
Οποιος αμφισβητήσει την επιστημονικότητα των επιχειρημάτων –και πιστεύω ότι ευλόγως θα είναι πολλοί– ας αποτολμήσει έστω και για μια μέρα την ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας και του Πειραιά που μετακινούνται με δημόσιες συγκοινωνίες. Στοιβαγμένοι σαν τα κοτόπουλα αναγκάζονται –και δικαίως– να ακυρώνουν τη χρήση των εναλλάξ καθισμάτων και τις προτροπές για τήρηση των αποστάσεων. Κατά τα λοιπά, το τεστ πριν από τα ρεβεγιόν ήταν χθες το θέμα της μέρας. Το ρεβεγιόν μάς μάρανε. Πώς φαίνεται ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις για την πρόληψη από τη μετάλλαξη «Ομικρον» και οι «αμερόληπτοι» υποστηρικτές τους μετακινούνται μόνο με Ι.Χ., ίσως και με σοφέρ.

Χριστίνα Κοψίνη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: