Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Υγειονομικοί κατά Μητσοτάκη: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, πρόκειται για αρνητή των ΜΕΘ»

Ως αρνητή των ΜΕΘ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.
«Δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός, δεν τον ενημέρωσαν ότι δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής, ότι γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, ότι το 80% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους επειδή νοσηλεύονται μαζί με άλλους ασθενείς στις κλινικές χωρίς συνεχή ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, εκτεθειμένοι στα νοσοκομειακά μικρόβια» αναφέρει χαρακτηριστηκά η ανακοίνωση και συνεχίζει: «απορούμε πως η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι τηλεεντατικολόγοι σαν τον κο Βασιλακόπουλο δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ, ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΘ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο Πρωθυπουργός αφού παραδέχθηκε ότι διασηληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ χθες στη Βουλή, είπε ότι η θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ δεν είναι υπερβάλλουσα των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.
Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι συνέχεια των δηλώσεων του στενού συνεργάτη του κου Σκέρτζου ότι η ανάπτυξη νέων ΜΕΘ είναι πολυτέλεια.
Κατά τον Πρωθυπουργό δεν είναι απαραίτητο το Σύστημα Υγείας της χώρας με 30.000 νοσοκομειακά κρεβάτια να διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ!!! ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ. Αρνητής των ΜΕΘ ο Πρωθυπουργός!!!
Διαφωνεί η πολιτική με την επιστήμη που καθορίζει ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε 3000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια που διαθέτουμε.
Δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, δεν τον ενημέρωσαν ότι δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής, ότι γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, ότι το 80% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους επειδή νοσηλεύονται μαζί με άλλους ασθενείς στις κλινικές χωρίς συνεχή ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, εκτεθειμένοι στα νοσοκομειακά μικρόβια.
Απορούμε πως η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι τηλεεντατικολόγοι σαν τον κο Βασιλακόπουλο δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
Περιμέναμε από τον κο Πρωθυπουργό να κατανοήσει το λάθος του και να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για όσα είπε για τις ΜΕΘ καθώς επίσης για μεγάλες ευθύνες που έχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ. Ελπίζουμε να ανακαλέσει άμεσα ο Πρωθυπουργός τις εν λόγω δηλώσεις.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ»
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: