Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Πλέον το Instagram θα συμβουλεύει τους χρήστες να κάνουν διάλειμμα!

Μια μέρα πριν ο επικεφαλής του Instagram βρεθεί αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις βουλευτών στις ΗΠΑ σχετικά με τις πρακτικές της πλατφόρμας για την ασφάλεια των παιδιών, η εταιρεία παρουσιάζει μια σειρά νέων λειτουργιών που στοχεύουν στο να καταστήσουν πιο δύσκολο για τους χρήστες, ιδιαίτερα τους εφήβους, να πέφτουν σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για την ψυχική τους υγεία.
Σήμερα η εταιρεία παρουσίασε το εργαλείο Take a Break, το οποίο θα ενθαρρύνει τους χρήστες να περάσουν λίγο χρόνο μακριά από την πλατφόρμα αφού έχουν κάνει χρήση της για μια συγκεκριμένη περίοδο. Το τεχνικό αυτό χαρακτηριστικό, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, θα είναι πρώτα διαθέσιμο σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία, και τους επόμενους μήνες σε όλους τους χρήστες.
Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία στις «Ρυθμίσεις» και να επιλέξουν εάν θέλουν να ειδοποιούνται μετά τη χρήση της πλατφόρμας για 10 λεπτά, 20 λεπτά ή 30 λεπτά. Στη συνέχεια, θα λάβουν μια ειδοποίηση σε πλήρη οθόνη που θα τους λέει να κλείσουν την εφαρμογή, που θα τους προτείνει να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να γράψουν κάτι, να ελέγξουν μια λίστα υποχρεώσεων ή να ακούσουν ένα τραγούδι.
Ο Vaishnavi J, επικεφαλής ασφάλειας και ευημερίας του Instagram, δήλωσε ότι η λειτουργία Take a Break βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια και θα επεκτείνει τη λειτουργικότητά της το 2022.
Το Instagram είπε επίσης ότι θα ακολουθήσει μια «αυστηρότερη προσέγγιση» ως προς το περιεχόμενο που προτείνει στους εφήβους και θα τους ωθήσει ενεργά προς διαφορετικά θέματα, εάν έχουν ασχοληθεί με κάτι - οποιονδήποτε τύπο περιεχομένου - για πολύ καιρό. Ενώ η εταιρεία είπε ότι θα μοιραστεί περισσότερα για τη λειτουργία σύντομα, ένα στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποιήθηκε στο CNN Business πριν από την ανακοίνωση αποκάλυψε ότι θέματα όπως ταξιδιωτικοί προορισμοί, αρχιτεκτονική και φωτογραφίες με θέμα τη φύση θα χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουν την προσοχή. 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: