Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Νέα τεστ που ανιχνεύουν την «Ο» υπόσχεται η Roche

Η νεοαποκτηθείσα από την πολυεθνική της Roche θυγατρική φαρμακευτική εταιρεία TIB Molbiol, με έδρα το Βερολίνο, κατάφερε να αναπτύξει τρία νέα τεστ, τα οποία θα βοηθούν τους επιστήμονες να εντοπίζουν τις διαφορετικές μεταλλάξεις της νέας παραλλαγής «Ο» του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Roche.
«Μπορούμε να προσφέρουμε ένα τεστ που έχει τη δυνατότητα να ταυτοποιεί τη συγκεκριμένη παραλλαγή B.1.1.529 Όμικρον του SARS-CoV-2, προκειμένου να βελτιωθεί η κατανόησή μας για τη δυναμική διασποράς και τη συμπεριφορά της.
Παρόλο που ο ΠΟΥ έχει αναφέρει ότι τα υπάρχοντα τεστ μπορούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε παραλλαγή του ιού μέχρι στιγμής, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι με PCR αδυνατούν να διακρίνουν την Όμικρον από τη Δέλτα, που αυτή τη στιγμή είναι η κυρίαρχη και πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού παγκοσμίως.
Σύμφωνα όμως με τη Roche, τα τεστ που έχει αναπτύξει η θυγατρική της TIB Molbiol για -μέχρι στιγμής- ερευνητική χρήση, έρχονται να σημάνουν μία τομή στη διαδικασία ανίχνευσης και ελέγχου του ιού. Τα τεστ μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν στην παρακολούθηση του πιθανού αντίκτυπου των θεραπειών, των εμβολίων και των μέτρων αντιμετώπισης κατά της εξάπλωσης νέων παραλλαγών.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: