Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

VIP ΜΕΘ: Ποιος πιστεύει τον Πλεύρη και την Παγώνη;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα σενάρια περί διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ για VIP πρόσωπα και σχολιάζει τα περί fake news του υπουργού Υγείας.
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Με τη διευκρίνιση ότι μακάρι να μην επαληθευτεί ποτέ, έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι προσβάλλονται από κορονοϊό ταυτόχρονα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, πέντε υπουργοί, ο Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος και πέντε Μητροπολίτες και οι πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων, σύνολο 25 άτομα. Και ότι όλοι χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Υπάρχει έστω ένας Έλληνας που πιστεύει ότι κάποιος από αυτούς θα νοσηλευθεί εκτός ΜΕΘ, διασωληνωμένος σε απλή κλίνη, όπως συμβαίνει με μερικές δεκάδες (ή και εκατοντάδες) άλλους ασθενείς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία;
Μετά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ότι κρατούνται κενές κλίνες σε ΜΕΘ για νοσηλεία «υψηλών» προσώπων (αναφέρθηκαν σε έναν Μητροπολίτη και ένα μεγαλοδημοσιογράφο), ο υπουργός Υγείας τις διέψευσε με οργίλο ύφος, κάνοντας λόγο για fake news. Από κοντά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και γνωστή τηλεπερσόνα, είπε ότι οι καταγγελίες «προσβάλλουν τους γιατρούς», που αποφασίζουν για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ.
Όμως, η ερώτηση παραμένει. Αν ένα από τα «υψηλά πρόσωπα» που προαναφέραμε χρειαστεί ΜΕΘ, θα βρεθεί ή θα το βάλουν σε μια απλή κλίνη, όπως τους κοινούς θνητούς; Σε αυτό να απαντήσει ο κ. Πλεύρης και να αφήσει τη, δήθεν, αγανάκτηση περί «συκοφαντιών».
Αλλά δεν χρειάζεται μάλλον να δώσει καμιά απάντηση. Εχουν απαντήσει τα γεγονότα. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας, γνωστός αντιεμβολιαστής, προσβλήθηκε από κορονοϊό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, παρά την άρνησή του, στο νοσοκομείο Αγρινίου. Και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε γι’ αυτόν ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό. Η ΠΟΕΔΗΝ κατάγγειλε ότι στο νοσοκομείο του Αγρινίου περίμενε να εισαχθεί σε ΜΕΘ ένας 50χρονος, αλλά η ΜΕΘ βρέθηκε για τον γηραιό Μητροπολίτη.
Οι καταγγελίες είναι δημόσιες και είναι προκλητικές. Σ’ αυτές να απαντήσει ο υπουργός Υγείας και να αφήσει τα βαρύγδουπα λόγια, με τα οποία επιχειρεί να σκεπάσει τις υπεκφυγές του. Και η κυρία Παγώνη συνδικαλίστρια είναι και όχι συνήγορος του υπουργού και κατήγορος των συναδέλφων της στα νοσοκομεία, που έκαναν τις καταγγελίες.
Και για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση: όλοι οι άρρωστοι δικαιούνται την καλύτερη νοσηλεία. Και ο Μητροπολίτης, που έπαιξε αισχρό ρόλο απέναντι στο ποίμνιό του με τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματά του. Και ο Τράγκας, που ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά των ψεκασμένων, με τη βοήθεια των Πετράκων. Όμως, άλλο τόσο δικαιούται ΜΕΘ και ο ανώνυμος ασθενής, που τον έχουν με οξυγόνο σε απλή κλίνη. Ο παραμερισμός του χάριν των «επωνύμων» αποτελεί εγκληματική πράξη, για την οποία δεν θα επιβληθεί ποτέ καμιά τιμωρία.
Δυστυχώς, η λαϊκή παροιμία «αν είσαι και με παπάς, με την αράδα σου θα πας», βρίσκει αυτές τις μέρες την πιο τραγική διάψευσή της…

Γιώργος Καρελιάς
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: