Κυριακή 9 Απριλίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Άρης Παλαιφύτου (0 - 0)3 - 0. Νίκη... προστιθέμενη αξία!

Νίκη «σφραγίδα» της αγωνιστικής ανάτασης του δευτέρου γύρου για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, που ειδικά σ' αυτό το παιχνίδι και σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο, θύμισε κάτι από τα παλιά, έχοντας μάλιστα απέναντί του μια ομάδα που έχει βάλει «δύσκολα» ή «πολύ δύσκολα», σε κάποιες από τις πιο ισχυρές έδρες της κατηγορίας, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα...
Το πρώτο μέρος δεν είχε ευκαιρίες για καμία από τις δύο ομάδες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πολύ ισορροπημένα και συνειδητοποιημένα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και την εικόνα ομάδας που δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη μέχρι το τελικό σφύριγμα. Από μία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο για κάθε ομάδα, με τον Παπαστεργίου να σουτάρει βεβιασμένα από καλή θέση άουτ για τους φιλοξενούμενους (που ήταν και η μοναδική αξιομνημόνευτη για την Άρη Παλαιφύτου στο παιχνίδι!) και τον Τσιντονίδη για τους γηπεδούχους σε ευνοϊκή περίσταση κοντά στο τέρμα του Σιδώρη, να σουτάρει πάνω σε σώματα αμυντικών του Παλαιφύτου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα κυριάρχησε, κέρδισε την συντριπτική πλειοψηφία των μονομαχιών σε όλα τα σημεία του γηπέδου, με άψογη αμυντική λειτουργία και επιθετική κυνικότητα, πιο παραγωγική, δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις και με ηγέτη και σκόρερ τον Κυριάκο Κατσαμακτσή πέτυχε 3 τέρματα (Κατσαμακτσής 50' και 75', Ηλιάδης 70'), πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση και επιτυγχάνοντας μια πολύ σημαντική νίκη.
Ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας που χθες είχε απόντες με ίωση σχεδόν όλους τους νεαρούς της ποδοσφαιριστές (και οι δύο που αγωνίστηκαν Ζηματίκας και Γιαλατζής ταλαιπωρήθηκαν από ιώσεις μέχρι και λίγο πριν την είσοδο τους στο παιχνίδι), με την σημερινή νίκη, «κεφαλαιοποίησε» με τον καλύτερο τρόπο την πολύ σοβαρή αγωνιστική του παρουσία του τελευταίου διμήνου, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλα τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα που τον έφεραν για πρώτη φορά φέτος, μόνο του στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Άρης Παλαιφύτου που δεν μπόρεσε να δείξει τα θετικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν φέτος και σε έδρες ομάδων της πάνω μισού του βαθμολογικού πίνακα και με την συνολική εικόνα, του δεν δικαιούνταν κάτι θετικό σήμερα και είναι αναγκασμένος να ψάξει θετικά αποτελέσματα στους εναπομείναντες 3 αγώνες για να βγει από την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει, που δεν την πρόδιδε σε καμία περίπτωση η πορεία των πρώτων 20 αγωνιστικών.
Εύκολο σχετικά το έργο της έμπειρης διαιτητικής τριπλέτας σε ένα αθλητικό και καθαρό παιχνίδι, με κάποιες αποφάσεις σε οριακές φάσεις να ελέγχονται για τους δύο βοηθούς.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Παναγιωτέλης, Κούμπους, Πλιόγκας, Κωνσταντινίδης Η., Λουκάτος (Μακρίδης 62΄), Μπουράκης, Βογιατζής, Τσιντονίδης (Γιαλατζής Π. 88'), Κατσαμακτσής (Ζηματίκας 85'), Ηλιάδης. Απόντες Νινιατσούδης, Μουρατίδης, Μπιτσιάκης, Τσίζμας, Δεληλάμπου.
Άρης Παλαιφύτου (Τομπάζης): Σιδώρης, Δεβετζής, Γιαντσιδιώτης, Βερβελές (λ.τ. Ξανθόπουλος 68'), Κουκουσιάρης, Αρτεμιάδης, Βακιρτζής Μ. (Βακιρτζής Π. 63'), Βασκάκης, Παπαστεργίου (Φαρμάκης 70'), Ματεντζόγλου (Σιμήτης 63'), Τοπαλίδης.
 
 
 


Φάσεις και γκολ της αναμέτρησης αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: