Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Φύσηξε βαρδάρης αντίστασης

Το κάλεσμα είχε γίνει μερικές μέρες πριν από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος: «Την Κυριακή 2 Απριλίου στην Πλατεία Αριστοτέλους τραγουδάμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού».
«Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό» έγραφε στο δικό του κάλεσμα ο αγαπημένος όλων Θανάσης Παπακωνσταντίνου και καλούσε τους φίλους του και το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει σε μία γιορτή αντίστασης, αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας. Μαζί του συστρατεύτηκαν οι: Φωτεινή Βελεσιώτου, το μουσικό σχήμα Πριγκηπέσα, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές.
Την συναυλία υποστήριξαν επίσης 41 κοινωνικοί φορείς και οικολογικές οργανώσεις.
Λίγο πριν τις 6 μ.μ το απόγευμα η Πλατεία είχε ήδη γεμίσει ασφυκτικά, με τον κόσμο να πλημμυρίζει το χώρο από την παραλία μέχρι την Τσιμισκή.
Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν σε μία «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει έτσι». Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους κάθε ηλικίας, τραγούδια, σύντομες παρεμβάσεις, συνθήματα υπέρ της προστασίας των δημόσιων αγαθών και δικαιωμάτων, κατά της κρατικής βίας και ασυδοσίας, υπέρ της ελπίδας και της ζωής.
Αν σε κάτι έχουμε να ελπίσουμε και να πιστέψουμε είναι στους νέους ανθρώπους, που συνεχίζουν αγωνιζόμενοι, τραγουδώντας και χορεύοντας, που στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.
Αν σε κάτι έχουμε να ελπίζουμε είναι για τους εθελοντές που στήριξαν την εκδήλωση παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στον κόσμο. Με ευγένεια, χαμόγελο, απόλυτο έλεγχο και αποτελεσματικότητα, αντιμετώπισαν κάθε απρόοπτο που παρουσιάστηκε και στο τέλος παρέδωσαν το χώρο πεντακάθαρο.
Αν για κάτι έχουμε να ελπίζουμε είναι που ακόμα υπάρχουν εκείνοι που τραγουδάνε «για να σμίξουνε τον κόσμο και όχι να ξεχωρίσουν από αυτόν». Γιατί επιτέλους άρχισε να φυσάει βαρδάρης αντίστασης...





Θεανώ Μανουδάκη

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: