Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Προφήτης Ηλίας - Πέλλα (0-1)1-1

    Στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση ο Μ.Α. παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην ομάδα του Προφήτη Ηλία.
     Η ομάδα μας έδειξε αιφνιδιασμένη στο ξεκίνημα με την γηπεδούχο να παίζει δυνατά και να πιέζει χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη φάση. Στην συνέχεια το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην μεσαία γραμμή με δυνατές μονομαχίες αλλά από ποδόσφαιρο λίγα πράγματα, πλην δύο καλών αντεπιθέσεων από τους γηπεδούχους, με την πρώτη να καταλήγει άουτ και στην δεύτερη να διώχνει ο Ουγκανέζωφ. Παρά την κακή μας απόδοση, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, όταν σε δυνατό πλάγιο του Γάκη από αριστερά η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά όπου κινούνταν ο Κηλίκης και μ' έναν κεραυνό λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή ξετίναξε τα δίχτυα του τέρματος του Προφήτη Ηλία, γράφοντας το 0-1 μέσα σε αποθέωση από τους πολυάριθμους φίλους της Πέλλας που έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν.
     Με το 0-1 παρακαταθήκη από το πρώτο ημίχρονο, ο Μ.Α. προσπαθησε να παγώσει το παιχνίδι, αλλά με απόδοση εξίσου κακή με το πρώτο μέρος. Πριν καλά καλά ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μετά από επανηλημένα λάθη της άμυνας, με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και λίγο πλάγια. Είχαν προηγηθεί δύο φάουλ των γηπεδούχων σε αμυντικούς της Πέλλας που δεν δόθηκαν από το κ. Θεοδωρόπουλο, που στο δεύτερο ημίχρονο άφησε την υποφερτή εικόνα του στα αποδυτήρια και σφύριζε άλλα αντί άλλων! Το ματς έγινε σκληρό στην συνέχεια, αλλά ο ρέφερι έβλεπε μόνο τα φάουλ των παικτών της Πέλλας και όχι των γηπεδούχων, που κιτρινίζονταν σε κάθε μαρκάρισμα. Έτσι μέσα σε ένα 10λεπτο αποβλήθηκε δίκαια ο νεοεισελθών Καμπούρης για την ομάδα μας με δύο κίτρινες σε ισάριθμα μαρκαρίσματα, κάτι που δεν έπραξε όμως τόσο με τα αντιαθλητικά φάουλ του Α.Βοτάρη, όσο και των άλλων μέσων του Προφήτη Ηλία που έκαναν σκληρά φάουλ σε Καραμούζα, Κορόνα και Χαρμάνα. Μέχρι το τέλος το ματς κύλισε με πολλά λάθη κι από τις δύο πλευρές, με την ομάδα μας να προσπαθεί περισσότερο να αμυνθεί, εξαιτίας του αριθμητικού μειονεκτήματος αλλά και των αλλοπρόσαλλων υποδείξεων του διαιτητή που έσπρωξε όσο μπορούσε την έδρα. Κάποια γεμίσματα των γηπεδούχων δεν έφεραν αποτέλεσματα, όπως και τα μακρυνά σουτ της Πέλλας που δεν απειλούσαν το τέρμα του Άρη. Δίκαιο το τελικό αποτελέσμα με τον Άρη να έχει ελαφρά υπεροχή, αλλά να μην έχει ορθόδοξους τρόπους να επιτεθεί και τον Μ.Α. σε κακή μέρα να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την αντίπαλη ομάδα.
Δεν υπάρχουν διακριθέντες με την αυστηρή έννοια του όρου, παρά μόνο ο νεαρός Κούμπους του πρώτου ημιχρόνου. Προσωπική μου άποψη, όσον αφορά την συνολική απόδοση της ομάδας μας γενικότερα την φετινή σεζόν, είναι ότι δεν έχει πιάσει ακόμη ούτε το 50% των πραγματικών δυνατοτήτών της, αλλά συγκεκριμένη απάντηση αδυνατώ να δώσω στο γιατί. Όμως γι' αυτό που είμαι σίγουρος, είναι ότι χρειάζεται από τους ποδοασφαιριστές μεγαλύτερη προσπάθεια και καθαρό μυαλό
   Το πείραμα της Ε.Ο.Δ. που «διαβάστηκε» στο «κασίδι» της Πέλλας με τον ουρανοκατέβατο ορισμό Θεοδωρόπουλου, απέτυχε παταγωδώς. Πρέπει να σταματήσουν τα πειράματα που έχουν μονίμως το ίδιο πειραματόζωο τα τελευταία χρόνια, την ομάδα της Πέλλας. Τραγικοί και οι βοηθοί που ήταν εκτός αγώνα, πέραν των σωστών στην πλειοψηφία τους πλαγίων που υποδείκνυαν. Η αλλαγή του κ. Αποστολούδα μάλλον προσχηματικά λειτούργησε, παρά ουσιαστικά.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Κορόνας, Τανταλίδης, Γάκης, Καραπίτας, Καραμούζας, Βλαϊκούδης(Καμπούρης), Κηλίκης(Κυργιαφίνης), Χαρμάνας(Μπουράκης), Τσιβελέκης.

***Κάκιστη η φιλοξενία από μερίδα οπαδών του Προφήτη Ηλία που μάλιστα κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον φίλων της Πέλλας όταν αυτοί διαμαρτύρονταν για αποφάσεις του διαιτητή.
***Συχνό φαινόμενο τελευταία, άλλη τριπλέτα να υπάρχει στον πίνακα ορισμών, κι άλλη να εμφανίζεται στο γήπεδο. Έτσι η κα Μήτρου, αντικάτεστησε τον κ. Αποστολούδα.
***Ο χθεσινός διασυρμός του Εδεσσαϊκού από τον Ορφέα Ριζάριου δεν έμεινε ασχολίαστος, ούτε στις εξέδρες του Προφήτη Ηλία.
***Συνεχείς συστάσεις στον πάγκο της Πέλλας και τον κ. Κιούρκα για τις διαμαρτυρίες σε ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα, από τον Θεοδωρόπουλο, κάτι που δεν έκανε στις αλλεπάλληλες εξάρσεις διαμαρτυριών του πάγκου των γηπεδούχων.
***Είναι η πρώτη κόκκινη κάρτα που δέχεται η Πέλλα φέτος.
***Την επόμεν η αγωνιστική η Πέλλα αγωνίζεται με την Ακαδημία στην Κρύα Βρύση.





11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

symfonw sta perissotera alla kat emena to mats to exase kathara o koouts.lathos epiloges lathos taktiki kai kaname mia omada aniparkti na fainetai omadara.oson afora ti diaitisia gnomi mou einai apo dw kai pera opoios erxete stin pella na "kalopernaei" akoma kai o xarisis o demek arxidiaititis o komplexikos me tin pella afise tosous kai tosous ikanous diaitites na paizoun a kai b kathgoria kai mas efere ton apithano.kanena eleos se kanenan.i tha paizoun kala i tha trwne ksilo

Ανώνυμος είπε...

Αν το ποδοσφαιρο παιζεται οπως πρεπει να παιζεται κανενας διαιτητης δεν μπορει να μας βαλει κατω. Αυτη ειναι η γνωμη μου και την πιστευω ακραδαντα. Καλο ειναι να σκυψουμε το κεφαλι, να δωσουμε τον εαυτο μας στην εργασια κι αυτη θα φερει καθε επιθυμητο αποτελεσμα. Οσων αφορα την διαιτησια δεν θα μιλησω. Αναφερθηκαν πολυ ορθως απο τον συντακτη του αρθρου. Αυτο που θελω να τονισω ειναι το εξης. Εσεις κυριοι που θελεται στα εντος εδρας σας να δειχνετε οτι εχετε κοτσια βαζοντας τις φωνες κ θελοντας να μας δειρετε κιολας να ερχεστε κ στην εδρα μας να τα κανετε. Γιατι οι σωστοι αντρες ειναι αντρες παντου. Αυτα.

Πέτρος Κάνος είπε...

Το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από τραμπουκισμούς και βιαιότητες σε διαιτητές, έστω κι αν αυτοί είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι για το άθλημα. Μπορείς να διεκδικήσεις θεσμικά το δίκιο σου και να αντιμετωπίσεις ή να προλάβεις το «κακό». Μία επαφή με τους κ. Ατμακίδη και Χαρίση(που ήταν παρόν χθες στον Προφήτη ως παρατηρητής), ίσως βοηθούσε την κατάσταση. Να μην έχει τον χαρακτήρα διαμαρτυρίας, αλλά μιας εποικοδομητικής κουβέντας, ώστε να γίνονται με περισσότερη υπευθυνότητα και προσοχή οι ορισμοί. Δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να ορίζετονται βοηθοί ο Σκουλής από την Σκύδρα(ο Προφήτης έχει 5-6 Σκυδραίους στην 11άδα) και ο Αποστολούδας από το Μαυροβούνι(που έχει φιλικές και συγγενικές σχέσεις με την ομάδα του Προφήτη) , ενώ διαιτητής ένας άνθρωπος που φάνηκε ανέτοιμος και που δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στα γήπεδα της Πέλλας. Αυτά είναι τουλάχιστον τα στοιχειώδη, ώστε να μην ορίσεις μια τέτοια τριπλέτα σ' ένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Πέτρος Κάνος είπε...

Είναι απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές από φιλάθλους σε φιλάθλους(που τουλάχιστον φέτος σε 2 επισκέψεις τους στο Προφήτη έχουν «πληρώσει» τα λειτουργικά έξοδα της γηπεδούχου για 4 αγώνες!) και δεν είναι ούτε ανδρισμός ούτε μαγκιά, είτε εντός έδρας το πράττουν, είτε εκτός. Αυτά είναι φαινόμενα παλαιότερων δεκαετιών και δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας εν έτει 2012. Η ομάδα μας σύμφωνα με την δουλειά που γίνεται, θα πρέπει κάποια στιγμή να παίξει την μπάλα που ξέρει και μπορεί. Καλά τα αποτελέσματα που μας κρατάνε ψηλά στην βαθμολογία, αλλά θα πρέπει να δούμε και καλό ποδόσφαιρο κάποια στιγμή, που είναι μέσα στις πραγματικές μας δυνατότητες.

Ανώνυμος είπε...

kathe kyriakh oi idies grafikothtes komplexike

Πέτρος Κάνος είπε...

Όχι δεν συμβαίνει κάθε Κυριακή και δεν είναι κομπλεξισμός να επιθυμούμε να παίζονται τα παιχνίδια επί ίσοις όροις. Οι περισσότεροι έχουν μάθει αλλιώς το «ποίημα», γιατί βολεύονται τόσα και τόσα χρόνια. Βέβαια δεν συμφωνώ με την «υποδοχή» που προτείνει ο 12:46...

Ανώνυμος είπε...

as balei onoma mvre

Πέτρος Κάνος είπε...

Καλά τα επώνυμα σχόλια είναι σπάνιο φαινόμενο στα blogs. Σίγουρα όλα θα ήταν καλύτερα...

pp είπε...

αυτο που θα πω εγω ειναι οτι εχω ερθει πολλες φορες να παρακολουθησω την ομαδα της πελλας και οτι παντα βριζατε και φωναζατε τους φιλοξενουμενους....δεν μιλαω για τα αισχη που κανατε με τον εδεσσαικο περσυ...μαλλον εχετε επιλεκτικη μνημη...επισεις θα σας πω εκεινος ο παππουλης ο χοντρος που ακολουθει συνεχεια την ομαδα σας καλα θα κανει να μην μιλαει πολυ για τον προφητη οπως εκανε οταν επαιζε με την αλμωπο και ελεγε μαλακιες γιατι και οι τοιχοι εχουν αυτια και τον ακουνε οπως και εκεινος ο αδυνατος ο μελαχρινος που βριζει χριστοπαναγιες...δεν πειραξαμε κανεναν και για τον προφητη εχει να λεει οχι μονο ο νομος πελλας αλλα και ολοι οι νομοι σε οσους αγωνιστικε για το ηθος των ποδοσφαιριστων και τον φιλαθλων....δεν συμφερει σε κανεναν η κοντρα μεταξυ των σωματιων γιατι μονο το ποδοσφαιρο θα βγει χαμενο και κανεις αλλος...μεζεψτε τον παππουλη που κελαιδαει οπου παει και μαζευτητε και εσεις μεσα στην εδρα σας και μην προκαλειτε...υπαρχουν τα μπαραζ και του χρονου παλι μαζι θα παιζουμε....οποτε δεν συμφερει σε κανεναν η κοντρα μεταξυ μας.....

Ανώνυμος είπε...

ποια αισχη με τον εδεσσαικο περισυ ρε φιλε!πας καλα...κατ αρχην αυτα που λες ηταν προπερσι και στην ουσια δεν εγινε τιποτα εκτος απο το θεατρο του ρομαντζη και του ανεκδιηγητου ασλανιδη(αληθεια που να βρισκονται αυτοι αραγε).παμε στα δικα μας τωρα.μην προσπαθεις να μας πεις να μην κανουμε τιποτα στον δευετερο γυρο γιατι θα ξαναρθουμε στο χωριουδακι σου.αυτα που κανατε αυτα θα παθετε και αμα λαχει κι εκει μεσα στο χωριουδακι σας θα δειξουμε την μαγκια μας.αυτες τις δηθεν συμβουλες για καποιους φιλαθλους μας να τις κοψεις και αυτα να τα πεις στις κοτουλες του χωριου σου οχι σε μας.αιντε σιγα σιγα που σηκωσατε κι αναστημα οι τιποτενιοι.με 11 μισθοφορους παικτες και με αλβανο προεδρο δεν πατε πουθενα.εμεις του χρονου δεν θα ειμαστε στον νομο οπως και για πολλα χρονια.ψαξτε για τον δευτερο κομπλεξαρες

Πέτρος Κάνος είπε...

Καταρχήν αυτά που αναφέρειες για τον Εδεσσαϊκό συνέβησαν μόνο στην φαντασία και του Ρομάντζη και του Ασλανίδη. Δεν άνοιξε ρουθούνι, όπως και ποτέ άλλοτε στην Πέλλα. Ο ασπρομάλλης που λες δεν καταφέρετε ποτέ εναντίον αντιπάλων, παρά μόνο διαιτητών που έχουν κάνει το άσπρο μαύρο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πέλλας. Τόχετε ζήσει και σεις και μεις και όλοι μας τα τελευταία και όχι μόνο χρόνια. Η Πέλλα δεν ανοίγει βεντέτες με κανένα χωριό και καμιά ομάδα του νομού. Το αντίθετο μάλιστα τους υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο κι αυτό απαιτεί κι από αυτούς. Όμως η συμπεριφορά 2-3 φίλων του Άρη στον μεταξύ μας παιχνίδι ξεπέρασε τα όρια... Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον φιλάθλων της Πέλλας, οι οποίοι αποδοκίμαζαν έντονα τον διαιτητή για μια απόφασή του. Προς την ομάδα του Προφήτη και τους φιλάθλους του δεν καταφέρθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, έστω κι αν προκλήθηκαν απο μια μικρή μερίδα οπαδών του και πάλι όταν οι Πελλιώτες φίλαθλοι αποδοκίμαζαν αποφάσεις του διαιτητή δικαίως ή αδίκως δεν έχει σημασία και δεν αφορούσε την ομάδα του Άρη. Ο φίλαθλος κόσμος της Πέλλας ακολουθεί την ομάδα παντού, πράγμα που συμβαίνει με ελάχιστες ομάδς στον νομό μας, κι αυτό δεν ωφελεί μόνο την δική μας ομάδα. Ωφελεί γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά των ομάδων, που ψάχνουν συνεχώς πόρους για να καλύψουν τα έξοδα. Ρώτησε και την διοίκηση σας να σου το πιστοποιήσει από ποια ομάδα που υποδέχεται έχει τα περισσότερα έσοδα τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον να εκτιμήσετε αυτό αν όχι οτιδήποτε άλλο που έχει να κάνει με τα αθλητικά ιδεώδη και την φιιλοξενία.