Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Oλα έτοιμα για συμβάσεις σε 15 Εφορείες Αρχαιοτήτων

ΕΠΤΑΜΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΣΑ ΣΕ 1.650 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε φορείς του πολιτισμού, μέσω του οποίου θα προσληφθούν 1.650 άνεργοι φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε δεκαπέντε Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Οι συμπράττοντες φορείς θα προέρχονται από τις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου), ενώ εξαιρούνται οι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και το Νοτίου Αιγαίου. Οι πρώτοι από τους 22 συνολικά διαγωνισμούς αναμένεται να φτάσουν στο ΑΣΕΠ μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να προκηρυχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
Οι επιλεγέντες άνεργοι θα προέρχονται από τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΤΕ Συντηρητών, ΔΕ Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Εργατών και θα καλύψουν τις ανάγκες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.
Επίσης θα απασχοληθούν σε εργασίες ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν στη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων στο ευρύ κοινό καθώς και σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ).
Ακόμη θα καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες ασφάλειας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που διενεργούνται νόμιμα και κατόπιν άδειας εντός των χώρων αυτών και οι οποίες επίσης αποτελούν έκτακτο γεγονός.
Επιλογή δικαιούχων
Η επιλογή των ανέργων θα γίνεται από τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ, όπως ισχύει στην πλειονότητα των προγραμμάτων, προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε ανέργους νέους έως 35 ετών που αναζητούν εργασία.
Οι άνεργοι θα απασχολούνται για επτά μήνες (στη διάρκεια ενός έτους), θα λαμβάνουν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης το ποσό των 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 625 ευρώ μηνιαίως.
Οι πρώτες ΜΚΟ που θα προσλάβουν ανέργους
Ηδη ανακοινώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού ο πρώτος πίνακας κατάταξης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν επιλεγεί για να «τρέξουν» το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού.
Ο πίνακας περιλαμβάνει 14 μη κερδοσκοπικούς φορείς οι οποίοι πρόκειται να συμπράξουν με εφορείες αρχαιοτήτων στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, στη Δυτική Ελλάδα και στα Επτάνησα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ΜΚΟ:
1 Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Συλλόγων Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας (φύλαξη μνημείων και μουσείων στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων).
2 ΑΜΚΕ- ΑΡΩΓΗ (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στη Ζ' ΕΠΚΑ, στη ΛΖ' ΕΠΚΑ, στη ΛΘ' ΕΠΚΑ, στη 15η ΕΒΑ, στην ΙΗ' ΕΠΚΑ, στην Ε' ΕΠΚΑ, στην ΙΘ' ΕΠΚΑ, στη 12η ΕΒΑ και στην περιφέρεια Πελοποννήσου).
3 Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας (φύλαξη αρχαιοτήτων Αργολίδας).
4 Ενωση Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Κορινθίας (φύλαξη και ανάδειξη αρχαιοτήτων Κορινθίας - Αργολίδας - Αρκαδίας).
5 Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών - Παράρτημα Αδριατικής - Ιονίου (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Εθνική Πινακοθήκη στην Κέρκυρα).
6 Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών - ΕΠΕΚΑ (κοινωφελής εργασία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου).
7 Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» (αποκατάσταση θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών Μαγνησίας, παρεμβάσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή Αλμυρού, Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και Σκιάθου).
8 «Πράσινο και Μπλε» (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στη ΛΣΤ' ΕΠΚΑ, στην 22 η ΕΒΑ).
9 «Στήριξη» (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην 6 η ΕΒΑ, στην 21η ΕΒΑ, στην Η' ΕΠΚΑ, στη ΛΕ' ΕΠΚΑ, στην 20ή ΕΒΑ).
10 Οι φίλοι του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στα αρχαιολογικά μουσεία Πατρών, Αιγίου και σε αρχαιολογικούς χώρους των Πατρών).
11 Equal Society (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στη ΛΣΤ' ΕΠΚΑ, στη 22η ΕΒΑ).
12 Κοινωφελές ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην 7η ΕΒΑ).
13 Πήλιον Ορος (Μαγνησία).
14 Ιδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ν. Ξάνθης (δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Αβδήρων).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους φορείς και την πορεία των προκηρύξεων ανά περιφέρεια μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι από την ηλεκτρονική διεύθυνση 


ΝΕΟΙ ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ
Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι νέοι άνεργοι έως 35 ετών, οι οποίοι θα είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Αγγελική Μαρίνου
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: