Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Άξιος! Ν.Μυλότοπος - Πέλλα (1-2)2-2

   Με εμφάνιση πρωταθλητή ο Μέγας Αλέξανδρος πέρασε σήμερα κι από τον Ν.Μυλότοπο, έστω και χωρίς να πάρει το τρίποντο! Έχει περάσει πάνω από μία ώρα από την λήξη του αγώνα και παραμένω ακόμα σε υπερένταση(!) για τον τρόπο που χάθηκε αυτό το τρίποντο. Και το λέει ένας άνθρωπος που και ήρεμος είναι και με «ψύχραιμο» πληκτρολόγιο, αλλά και που σήμερα ήταν «προκατειλημένα» θετικά προσκείμενος στο διαιτητικό τρίο...
   Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. αλλά χωρίς να το καταφέρνουν για περίπου 15 λεπτά. Από κείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος τπυ ημιχρόνου, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, που έκανε ότι ήθελε την γηπεδούχο ομάδα κάνοντας «φύλλο και φτερό» την άμυνά της. Μετά από δύο πολύ καλές ευκαιρίες, η ομάδα μας κατάφερε να προηγηθεί με κεφαλιά του Κηλίκη μετά από ωραία σέντρα του Χαρμάνα. Συνεχίστηκε ο χορός των ευκαιριών με τους Τσιβελέκη(δοκάρι), Κηλίκη και Γάκη, αλλά το τέρμα των γηπεδούχων έδειχνε «σπιρτόκουτο». Και σαν μην έφτανε αυτό, στην μοναδική υποψία ευκαιρίας των γηπεδούχων, ήρθε η ισοφάριση με κοντινό σουτ, ενώ πριν έχει προηγηθεί φάουλ του Ρίτε στον Γάκη που είχε πάρει πλεονέκτημα.με το σώμα, μπροστά στον 2ο βοηθό. Η Πέλλα συνέχισε να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο να χάνει ευκαιρίες και πέντε λεπτά αργότερα από το γκολ της ισοφάρισης, ξαναπήρε το προβάδισμα με εκπληκτικό πλασέ του Τσιβελέκη πάνω από το σώμα του Κατρατσέα και μ' αυτό τον τρόπο αποκαταστάθηκε η «τάξη». Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η Πέλλα ήταν αυτή που μπορούσε να διευρύνει το σκορ, αλλά τα σουτ των Γάκη και Τσιβελέκη αστόχησαν από πολύ καλή θέση. Μοιραία το σκορ ημιχρόνου 1-2 αντί για 1-4 τουλάχιστον...
   Στο δεύτερο ημίχρονο η διαιτησία δεν είχε καμία σχέση με την πολύ καλή διαιτησία του πρώτου μέρους, παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένη» και μοιραία δεν πήραμε ότι αξίζαμε. Τελικό αποτέλεσμα 2-2 με τους γηπεδούχους ανακουφισμένους από τον αναπάντεχο βαθμό και την Πέλλα σκασμένη γιατί έχασε δύο ακόμα δικαιωματικά δικούς της βαθμούς.
   Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά, που έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο! Δεν υπάρχουν υστερήσαντες από τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν υπάρχει αντίπαλος στην κατηγορία που να αποτελέσει εμπόδιο για την άνοδο! 
   Από την γηπεδούχο ομάδα ξεχώρισε ο Μύρτινας και με εκλάμψεις ο Ρίτε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ν.Μυλότοπος πολύ μέτριος χωρίς ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ, ενώ απείλησε μόνο με κάποια μακρυνά αλλά άστοχα σουτ.
   Θα σταθώ ίσως για πρώτη φορά και δεν ξέρω αν είναι και τελευταία, γιατί αποφεύγω να μπαίνω σε «χωράφια» άλλων, στο άριστο στήσιμο και κοουτσάρισμα του κ. Κιούρκα, που κατέβασε και παρουσίασε την ομάδα ως πρωταθλήτρια σε μια ίσως από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας.
Στον κ. διαιτητή και τους κ.κ. βοηθούς θα ευχηθώ καλή συνέχεια και να καταφέρουν τους στόχους που έχουν θέσει διαιτητικά, αλλά χωρίς εμάς για το «καλό» όλων .Θυσιάζουμε, όλοι που είμαστε κοντά ή μέσα σ' αυτή την ομάδα πολλά πράγματα ήδη από την ζωή μας, για να ρισκάρουμε να ξαναθυσιάσουμε και στην συνέχεια του πρωταθλήματος κι άλλες τέτοιες υπέροχες προσπάθειες.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Βουσβούρης, Τανταλίδης, Γάκης, Χαρμάνας(Μπυγλυκούδης), Κορόνας, Καραμούζας(Μπουράκης), Καμπούρης, Κηλίκης, Τσιβελέκης(Κυργιαφίνης).

***Ορισμένα σημεία του ρεπορτάζ του αγώνα διαγράφηκαν για προσωπικούς και μόνο λόγους. Δεν φοβίζουν κανέναν οι απειλές απ' όπου κι αν προέρχονται και δεν πρόκειται αυτό το προσωπικό blog να αλλάξει ποτέ τις θέσεις του για χατήρι κανενός! Με την προυπόθεση πάντα να γράφουμε μόνο την αλήθεια και να πρεσβεύουμε πάντα το δίκαιο...

- Πολλές ευκαιρίες χαμένες για την ομάδα μας για ακόμη ένα παιχνίδι. Ικανότητα και ταλέντο υπάρχουν είναι βέβαιο, αλλά ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στις τελικές.
- Απαράδεκτη η συμπεριφορά των γηπεδούχων στο ημίχρονο, όταν παράγοντες και ποδοσφαιριστές του Ν.Μυλοτόπου, κινήθηκαν επιθετικά και απειλητικά εναντίον ποδοσφαιριστών της ομάδας μας. Είναι κρίμα γιατί πιστεύαμε ότι με την ομάδα του Ν.Μυλοτόπου έχουμε τις καλύτερες σχέσεις σε βάθος χρόνου και πόσο μάλλον όταν γνωριζόμαστε και συνδεόμαστε προσωπικά επί σειρά ετών με τους ανθρώπους της διοίκησης του συλλόγου. Φαίνεται όμως ότι η διαφορά μας είναι στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τις ήττες και τις νίκες.
- Πολύς κόσμος στις κερκίδες κι από τις δύο ομάδες, που μάλλον ήταν η παρουσία τους πολύ πιο ευπρεπέστερη σε σχέση με αυτή εντός του γηπέδου. Ελάχιστες οι γραφικές εξαιρέσεις της κερκίδας ...
- Στο δεύτερο ημίχρονο η συμπεριφορά των γηπεδούχων εντός του γηπέδου βελτιώθηκε(με εξαίρεση τον Μύρτινα) και έτσι το ματς τέλειωσε σε ήρεμα πλαίσια.
- Αν δεν έχεις παίξει ποδόσφαιρο, είναι αλήθεια ότι δύσκολα καταλαβαίνεις την «αδικία» στο ποδόσφαιρο. Αυτό έχει πολλούς αποδέκτες στην κερκίδα αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο...
- Διατηρήσαμε την παράδοση να μην χάνουμε τα τελέυταία χρόνια στον Ν.Μυλότοπο, άσχετα αν και πέρσι και φέτος δικαιούμασταν πολλά περισσότερα.
- Αήττητοι συνεχίζουν στην κορυφή οι δύο σημερινοί αντίπαλοι και μετά την 9η αγωνιστική.
- Οι ποδοσφαιριστές μας καταχειροκροτήθηκαν δικαίως από τους πολυάριθμους φιλάθλους μας που ακολούθησαν για ακόμη μια φορά την ομάδα.











2 σχόλια:

Πέτρος Κάνος είπε...

Θα σβήσω όλα τα σχόλια του άρθρου, πρώτα απ' ολα γιατι δεν ταιριαζουν με το υφος και το ηθος του blog και επισης δεν θελω να δυναμιτιζεται η κατασταση αναμεσα σε δυο χωρια που δεν εχουν να χωρισουν τιποτα.

Πέτρος Κάνος είπε...

Τελειώσαμε φίλε, οκ καταγράφηκε η «σοφία» σου στην ζωή και το ποδόσφαιρο...