Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Επανήλθαν ο φόβος και η ανησυχία στην Πέλλα

    Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι κάτοικοι της Πέλλας τους τελευταίους τουλάχιστον 5 μήνες είχαν βρει την γαλήνη και την ησυχία τους, δύο συμβάντα το προηγούμενο ΣΚ επανέφεραν την ανησυχία, τον φόβο και την ανασφάλεια.
   Μια απόπειρα και μία διάρρηξη, ήρθαν να ταράξουν για τα καλά τα «ήρεμα νερά» της τελευταίας περιόδου στην Πέλλα.
   Συγκεκριμένα κουκουλοφόροι διαρρήκτες προσπάθησαν στις 2 μετά μεσάνυχτα να διαρρήξουν το πρώτο σπίτι, αλλά ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν εσπευσμένα σε φυγή. Στην δεύτερη περίπτωση όμως δεν έγινε το ίδιο, αφού περίπου.δύο ώρες αργότερα από την πρώτη απόπειρα, η δεύτερη διάρρηξη δεν αποφεύχθηκε. Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι από το «ξεχασμένο» ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου και πήραν πολυτιμα και χρήσιμα αντικείμενα. Το πλέον ανησυχητικό της υπόθεσης, είναι ότι και στην απόπειρα και στην διάρρηξη, οι ένοικοι ήταν στο σπίτι και κοιμόντουσαν! Στην δεύτερη δε περίπτωση, πρόκειται μάλιστα για τετραμελή οικογένεια με ως επί τω πλείστων ενήλικα μέλη. Όπως επίσης αξιοσημείωτο και το ότι στο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο συμβάντων, η αστυνομία ήταν στην περιοχή κάνοντας προληπτικές περιπολίες, αφού είχε ειδοποιηθεί από την πρώτη οικογένεια για την απόπειρα. Αν δεν κάνω λάθος και η ομάδα ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία πολιτών, είχε ορίσει από την Παρασκευή και μεταμεσονύκτια βάρδια φύλαξης!
   Ο τρόπος και ο χρόνος και οι συνθήκες των διαρρήξεων, δείχνουν την πλήρη αποθράσυνση των κακοποιών που δείχνουν άκρως επικίνδυνοι και αποφασισμένοι.
   Η αστυνομία έκτοτε έχει πυκνώσει τις περιπολίες, αλλά δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ, εξαιτίας των «πενιχρών» μέσων που διαθέτει την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης η ΕΛΑΣ. Καλά θα κάνει να καταλάβει και η ηγεσία της ΕΛΑΣ αλλά πρώτιστα η κυβέρνηση, ότι η εγκληματικότητα είναι εδώ με ή χωρίς τους μετανάστες και είναι καθαρά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.
    Ίσως μια σημαντική πρωτοβουλία πρόληψης μπορεί να αποτελέσει, ο επανασχεδιασμός από την τοπική ομάδα περιφρούρησης των πολιτών, των βαρδιών και της ανθρώπινης δύναμης σ' αυτές, όπως και ο καλύτερος έλεγχος και προφύλαξη από όλους τους πολίτες της Πέλλας των περιουσιών τους.
   Τέλος άξιο αναφοράς είναι ένα ακόμη συμβάν προ ολίγων ημερών, όταν άγνωστοι νύχτα και πάλι βεβήλωσαν τα νεκροταφεία, προκαλώντας παράλληλα καταστροφές σε μνημεία και υποδομές.

4 σχόλια:

megasalexendros είπε...

Εκείνα τα συγχωριανά μας καλόπαιδα, που αντί να πάνε να ασχολειθούνε με κάτι πιό δημιουργικό, προκειμένου να απολαύσουν τις χαρές της ζωής, άγονται και φέρονται, υπό των -αμφιβόλου πολιτικής και πολιτισμικής θεώρησης- ηγετίσκων, θα ήταν προτιμότερο να καθήσουν στα σπίτια τους και να μη προκαλούν τους έχοντες, άλλη θεώρηση περί της ελευθερίας του χώρου, από τη στιγμή που το goal average, είναι εις βάρος τους.
Η δε αισθητική του οικισμού μας, αμά τη ανηλήψει, αυθαιρέτως, των καθηκόντων τους,προφανώς εκ της σημαίας, θυμίζει το λίγο-λίγο, Σπιναλόγκα!
Οι νοόντες νοήτωσαν.

Υ.Γ.: Μη το μάθει ο Μ!

megasalexendros είπε...

Αντιγράφω από σχόλιο αναγνώστη της παρούσης:

Στα μέρη που γεννήθηκε ο μεγάλος στρατηλάτης, στα μέρη που ακούστηκε, ίσως η λογικότερη φιλοσοφική λαλιά του σύμπαντος κόσμου,
αυτής του Αριστοτέλους,
στα μέρη που δίδαξε ο μεγαλύτερος θεατρικός νους, του Ευριπίδου,
δε δέχομαι να προφυλάσσει την όποια περιουσία μου, ο Νίκος του Χούτα.
Εξ΄ άλλου φορολογούμαστε ανελέητα για κάποιους λόγους!
Ή κάνω λάθος;
Εν κατακλείδει, φασισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Κάπως έτσι δεν ξεκίνησαν όλα τα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα του μεσοπολέμου,
τόσο του Χίτλερ στη Γερμανία, όσο και του Μουσολίνι στην Ιταλία και του Φράνκο στην Ισπανία;
Ακόμη και του πανηληθίου Μεταξά,
στην πατρίδα μας;

Υ.Γ.: Μη το μάθει ο Μ.

Πέτρος Κάνος είπε...

copy paste από το alter ego

Unknown είπε...

Αρχικομπλεξικέ Γιωργάκη καταρχήν αν έχεις αρχίδια βάλε και το επίθετο σου...και δευτερον... σταμάτήστε πια να ασχολείστε με την ομάδα αρνητικά.....να κοιτάται την δουλειά σας.....φτάνει πια με όλους τους κομπλεξικούς μαλάκες που μπλέξαμε....αν φοράτε παντελόνια να μιλάτε πρόσωπο με πρόσωπο....καραγκιόζηδες των blog....X.Μ,