Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κύπελλο ερασιτεχνών: Πέλλα - Ριζό (2-1)3-1

   Η ομάδα μας χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ριζού και βρέθηκε στην 4η φάση του κυπέλλου. Η άμυνα μας πετούσε «φωτιές», αφού και τα τρία γκολ επιτεύθηκαν από αμυντικούς παίκτες...
   Η Πέλλα ήταν κυριάρχη σε όλη την αναμέτρηση με καθολική κατοχή, αλλά δεν δημιουργούσε τις κατάλληλες προυποθέσεις για να σκοράρει. Καλή κυκλοφορία, αλλά η τελική προσπάθεια έβρισκε πάνω στην διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενουμένων, περιορίζοντας τους ελεύθερους χώρους και τα μακρυνά σουτ δεν έβρισκαν στόχο. Μοιραίο ήταν το σκορ να ανοίξει με «στημένα» με τον Τανταλίδη να χρίζεται δις σκόρερ, το πρώτο με απευθείας φάουλ και το δεύτερο από το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Κυργιαφίνη. Στη μία και μοναδική αντεπίθεση του Ριζού, είχαμε το γκολ της προσωρινής ισοφάρισης, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό και εκτέλεση.
   Με το ημίχρονο να τελειώνει 2-1, το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο. Με την μπάλα στα πόδια της Πέλλας συνεχώς και το Ριζό να αμύνεται, το παιχνίδι παιζόταν αποκλειστικά και μόνο στο μισό γήπεδο. Όμως και πάλι υπήρχε δυσκολία στις τελικές φάσεις, είτε από βιαστικές επιλογές, είτε από έλλειψη καθαρού μυαλού, με τους φιλοξενούμενους να μένουν ζωντανοί μέχρι και το 80ο λεπτό περίπου, όταν με βολίδα έξω από την περιοχή και βρίσκοντας από τις ελάχιστες φορές ανοιχτό χώρο, ο Βουσβούρης έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ριζού γράφοντας το τελικό  3-1. Λίγο νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι σε δύο περιτπώσεις απείλησαν με ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα δεν είχε και η πολύ ωραία προσπάθεια του Καραμούζα και το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο μετά το 3ο γκολ, αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο κ. Καρατζάς δεν είδε καθαρό πενάλτι σε ανατροπή του Τουλγαρίδη μέσα στην περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο.
   Έστω και με πολλές αλλαγές σήμερα, η ομάδα έπαιξε καλά κατά διαστήματα κι έδειξε ότι έχει και βάθος για την δύσκολη συνέχεια. Κάνοντας έναν απολογισμό της σημερινής εμφάνισης, η πλάστιγγα γέρνει προς την θετική άποψη... Η ομάδα του Ριζού έστω και με το ταμπούρι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα λόγω κυρίως της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας, έδειξε καλά στοιχεία και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο όσο της επιτρεπόταν.
   Η διαιτησία με καλές και κακές στιγμές σ' ένα εύκολο και αθλητικό παιχνίδι κιτρίνισε πολύ κόσμο.
Η σύνθεση: Πόπης, Μπρατσούδης, Τανταλίδης, Βουσβούρης, Στάγκος(Καραπίτας), Βλαϊκούδης(Ρίσκος), Καραμούζας, Καμπούρης, Μπιγλυκούδης, Μπουράκης(Τουλγαρίδης), Κυργιαφίνης.

- Αρκετός κόσμος στο γήπεδο, έστω και με το εργάσιμο της μέρας και το «ακατάλληλο» της ώρας, αλλά και της δυναμικότητας του αντιπάλου.
- Καλές σχέσεις ανέπτυξε κερδίζοντας την συμπάθεια των φιλάθλων ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, ο οποίος άνοιξε και διάλογο με αρκετούς απ' αυτούς κατά την διάρκεια του αγώνα.
- Την πρώτη επίσημη φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άγγελος Τουλγαρίδης μετά το περσινό άτυχο παιχνίδι στον Προφήτη Ηλία, γνωρίζοντας την αποθέωση. Ομολογουμένως όμως τα πήγε αρκετά καλά...
- Επίσης το ίδιο συνέβη και με τον Μανώλη Ρίσκο, ο οποίος απουσιάζει από τις υποχρεώσεις της ομάδας λόγω της στρατιωτικής του θητείας, ο οποίος επίσης κινήθηκε καλά στον χώρο του κέντρου.
- Γυναίκα η πρόεδρος της Δόξας η κ. Γωγώ, βρέθηκε στον πάγκο της ομάδα της για να την συμπαρασταθεί με την μικρούλα κόρη της.
- Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν ο νεαρός αριστερός επιθετικός(Νο 7) και σκόρερ της ομάδας της Δόξας, όπως και ο οργανωτής(Νο 10), που έδειξαν ότι μπορούν να διακριθούν και σε υψηλότερες κατηγορίες.
- Οξύμωρο από μια πλευρά, αλλά μολις στο 5ο λεπτό ακούστηκαν γκρίνιες στην κερκίδα και οι ως συνήθως «τεχνικές» παρατηρήσεις. Δικαιολογημένο από την άλλη αφού στην κερκίδα οι «προπονητές» είμαστε πάρα πολλοί!
- Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας αγωνίζεται για το πρωτάθλημα στο Ν.Μυλότοπο με τον τοπικό Μ.Αλέξανδρο.
- Στην επόμενη φάση η ομάδας μας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Μελίσσι και πάλι σε νοκ άουτ αγώνα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: