Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο κ. Τζαβάρας στην Πρέβεζα

    Ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε την Παρασκευή αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας. Εκεί έτυχε «θερμής» υποδοχής από εργαζόμενους, ενώ λίγο νωρίτερα ανάλογη ήταν η υποδοχή από 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της Πρέβεζας, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.
    Οι μαθητές φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον κ. Τζαβάρα ο οποίος τελικά τροποποίησε το πρόγραμμα του και δεν έφτασε στον χώρο της συνάντησης.
    Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας ,Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Τζαβάρας επισκέφθηκε και το Μουσείο της Νικόπολης όπου ήρθε αντιμέτωπος με εργαζόμενους(λίγο πριν είχε έρθει αντιμέτωπος και με μαθητές!) οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους τον αναπληρωτή Υπουργό, μεταξύ αυτών τα βαρέα και ανθυγιεινά, το νέο μισθολόγιο , η κατάργηση του 60μηνου αλλά και το μέλλον των εργαζομένων στο Ταμείο Νικόπολης. Ο κ. Τζαβάρας αφού τους άκουσε δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τρόπους επίλυσης των ζητημάτων που του τέθηκαν αν και τόνισε ότι μερικά από αυτά τα θέματα δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του αλλά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Εμφανίστηκε προβληματισμένος από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σημειώνοντας ότι για τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο θα έπρεπε να ενημερωθεί νωρίτερα.
    Ο Υπουργός παρισσότερο με δικηγορική ρητορική πάρα ως αρμόδιος του ΥΠΠΟΤ, προσπάθησε να αποφύγει τα «δύσκολα» και να υποβαθμίσει την παράσταση ειρηνικότατης διαμαρτυρίας των εργαζομένων, μιλώντας για ... επαναστατικά λάβαρα και ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, δείχνοντας παράλληλα «συμπόνοια» για τους μισθούς του κ. Ζάχου (Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Νικόπολης του ΤΔΠΕΑ) και της κας Μερκούρη (Προϊστάμενης της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων). Το «τραγικότερο» όλων είναι ότι δήλωσε ανενημέρωτος για χρόνια προβλήματα των εργαζομένων, ενώ στο βίντεο αναφέρει ότι έλυσε τα θέματα με τους εκπροσώπους της «ένωσης» των φυλάκων όπως ανέφερε... Ο υπουργός τα «έλυσε» οι φύλακες το ξέρουν άραγε; Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, το βέβαιο είναι ότι η ειρηνική αντίδραση-διαμαρτυρία μαθητών και εργαζομένων, αποτελούν παράδειγμα αγωνιστικότητας και διεκδίκησης δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων, κι ας προσπάθησε να «υπεκφύγει» ο κ. Υπουργός. Ας παραδειγματισθούν κάποιοι, που καταλαμβάνουν «κομματικά» ή με «δαχτυλίδι» συνδικαλιστικά αξιώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: