Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Εδεσσαϊκός (0-1)2-1

   Με ανατροπή ψυχής και πίστης, ο Μέγας Αλέξανδρος συνέχισε την αήττητη πορεία του και παρέμεινε στην κορυφή, δείχνοντας ομάδα που δικαιωματικά κάνει πρωταθλητισμό. Δύο διαφορετικά ημίχρονα για την ομάδα μας, με το δεύτερο να αποτελεί και σημείο αναφοράς για την σημερινή εμφάνιση.
    Στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα είδαμε περισσότερο παιχνίδι κέντρου, με το Εδεσσαϊκό να είναι πιο ήρεμος και να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Ο Μ.Α. προσπαθούσε ανορθόδοξα  με ψηλές μπαλιές να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή των φιλοξενουμένων, οι οποίοι κυριάρχησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς να πιεστούν, έστω κι αν η αμυντική τους γραμμή φαινόταν επιρρεπής στο λάθος. Εκτός από το πολύ ωραίο τέρμα που πέτυχαν με τον Ρέτζια με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, ήταν αυτοί που έχασαν ακόμη 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Νωχελική, νευρική και «ψαρωμένη» η ομάδα μας δεν έβρισκε τρόπους να αντιδράσει.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε άρδην με τις αλλαγές από τον πάγκο, αλλά κυρίως τις ψυχικές δυνάμεις που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές μας. Για ένα 10λεπτο πίεσαν πολύ την άμυνα του Εδεσσαϊκού, δημιουργώντας τις προυποθέσεις για την ισοφάριση. Ισοφάριση όμως που δεν ερχόταν και το ρυθμό σταδιακά να πέφτει με τα συνεχόμενα φάουλ και τις καθυστερήσεις που άρχισαν πρόωρα οι έμπειροι παίκτες του Εδεσσαϊκού. Έτσι ο Εδεσσαϊκός παίζοντας με αντεπιθέσεις το διάστημα 60-70 κατάφερε να δημιουργεί καταστάσεις, στην όχι και τόσο σταθερή σήμερα αμυντική μας γραμμή. Στο διάστημα αυτό είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς με δυο καλές ευκαιρίες, αλλά ευτυχώς για την ομάδα μας, το οριζόντιο δοκάρι έδωσε «ανάσες ζωής». «Ανάσες» που εκμεταλεύθηκαν στο έπακρο οι παίκτες μας και με επίθεση διαρκείας, κατάφεραν σε ένα 10λεπτο να φέρουν «τούμπα» το ματς, με δύο γκολ από τους Τσιβελέκη και Τανταλίδη με σουτ μέσα από την περιοχή και 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες. Έτσι η ψυχολογία άλλαξε στρατόπεδο, με την ομάδα μας να διαχειρίζεται καλύτερα τον αγώνα και το αποτέλεσμα, με την ίδια «συνταγή» που είχε ο Εδεσσαϊκός όταν ήταν μπροστά στο σκορ. Στο τέλος με τον Εδεσσαϊκό να έχει χάσει την ηρεμία του, ο Μ.Α. έδειχνε πιο κοντά σ' ένα τρίτο γκολ. Γκολ που δεν ήρθε για καμιά ομάδα, με το τελικό σκορ 2-1, να επιβραβεύει την μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Μ.Α. και να αφήνει μια πικρή γεύση στους φιλοξενούμενους, που βάσει εμφάνισης και ευκαιριών δικαιούνταν κάτι περισσότερο στην σημερινή αναμέτρηση, η οποία είχε δύναμη και πάθος αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Ο Μ.Α. διαμαρτυρήθηκε δικαίως σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι, σε ανατροπές των Τανταλίδη και Τσιβελέκη.
   Κορυφαίοι για την ομάδα μας οι Χαρμάνας, Μπουράκης(άλλαξε την εικόνα της ομάδας), με τους Τσιβελέκη και Κούμπου να έχουν καλές προσπάθειες, ενώ και ο Ουγκανέζωφ κράτησε τον Μ.Α. όρθιο στις δύσκολες καταστάσεις.
   Η διαιτησία με καλές και κακές στιγμές, χωρίς να επηρεάσει το αποτέλεσμα, επηρέασε όμως τον ρυθμό του αγώνα.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Κορόνας, Βουσβούρης, Γάκης, Καραπίτας(Μπιγλυκούδης), Χαρμάνας, Τανταλίδης, Μπρατσούδης(Μπουράκης), Τσιβελέκης, Κηλίκης(Καμπούρης).

-Λίγα τα εισιτήρια για ένα τόσο σημαντικό αγώνα και με την ομάδα μας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
-20-25 φίλοι του Εδεσσαϊκού βρέθηκαν σήμερα στην κερκίδα για να παρακολουθήσουν και να ενισχύσουν την ομάδα τους.
-Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες μικρής ευτυχώς μερίδας οπαδών μας προς τους ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι οπαδοί με την σειρά τους αποδοκιμάστηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων. Πρέπει να προσέχουμε τις συμπεριφορές στην κερκίδα και να γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα, αλλά και κακές εμφανίσεις. Δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο μόνο με τις νίκες...
-Πρόβλημα με το ηχοσύστημα του γηπέδου, δεν επέτρεψε να ακούσουμε τις συνθέσεις και την εξέλιξη των σκορ στα άλλα γήπεδα.
-Ο Ουγκανέζωφ έκανε και τον τραυματιοφορέα, μεταφέροντας στους ώμους εκτός γηπέδου, ποδοσφαιριστή του Εδεσσαϊκού προκειμένου να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.
-Οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους, επιβεβαιώθηκαν και σήμερα με την άψογη φιλοξενία, αλλά και με τις φιλοφρονήσεις και τις ευχές εκατέρωθεν, φεύγοντας τελικά όλοι αγκαλιασμένοι από το γήπεδο.
-Προβληματισμός και απογοήτευση στην ομάδα της Έδεσσας μετά την λήξη του αγώνα, όπως φάνηκε κι από τα πηγαδάκια των ποδοσφαιριστών που περίμεναν έξω από το πούλμαν για την αναχώρηση.
-Το γκολ του Ρέτζια, είναι το πρώτο γκολ που δέχεται η ομάδα μας φέτος εντός έδρας.
-Πολλαπλά τα ωφέλη για τον Μ.Α., εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης...
-Ακολουθεί ο αγώνας κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη 23-10-2012, στις 15:00', με την Δόξα Ριζού στο γήπεδο της Πέλλας.
-Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στο Ν.Μυλότοπο με αντίπαλο τον συγκάτοικο στην κορυφή τοπικό Μ.Α..
-Έχουν κυκλοφορήσει οι λαχνοί για την κλήρωση δωροεπιταγής 500€ που θα γίνει 27 Νοεμβρίου, Ενισχύστε την προσπάθεια, η ομάδα είναι υπόθεση όλων μας.














10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καρδιακοί θα γίνουμε....

Πέτρος Κάνος είπε...

Ε σε τέτοια ματς, ανάλογη θα είναι και η εξέλιξη. Ο Εδεσσαϊκός είναι έμπειρη ομάδα και έπαιζε «τελικό»... Τέλος καλό, όλα καλά η συνηθισμένη μας ρήση φέτος...

Ανώνυμος είπε...

Τι κοουτσάρισμα,θεέ μου......

Πέτρος Κάνος είπε...

Δηλαδή αν χάσουμε τι πρέπει να πούμε και να κάνουμε; Να τους στήσουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα; Αν ρωτήσεις και τους 200 που ήταν σήμερα στο γήπεδο, για το τι έπρεπε να γίνει και τι όχι, θα έχουμε 200 διαφορετικές γνώμες. Έχουμε ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική κι αυτό μας απασχολεί πλέον, μαζί με την παρένθεση του κυπέλλου την Τετάρτη...

Φωτης είπε...

Το κοουτσαριμα ηταν καλο και αλλαξε ολο το παιχνιδι,απλα δεν βγηκαν τα αρχικα πλανα. 8:25 οταν αναλαβουμε εμεις προπονητες θα κανουμε καλυτερο κοουτσαρισμα.Πιστευω πως ολοι αγαπαμε το ιδιο την ομαδα,αλλα ο προπονητης ειναι πολυ πιο κοντα σ'αυτην απ'οτι ολοι εμεις,την εχει στην κορυφη της βαθμολογιας,παιζει με περισοτερους παικτες απο αλλα χρονια και επιτελους δεν ειμαστε Μπαρτσελονα.

Ανώνυμος είπε...

Η Πέλλα θα έχει απώλειες,είναι μια κακή ομάδα που με τις γιόμες κάνει παιχνίδι.
Ειλικρινά η ανάπτυξη της Πέλλας θύμιζε Αγγλία της δεκαετίας του '80.Ούτε έναν αυτοματισμό,ούτε μια φάση βγαλμένη από τακτική.

Πέτρος Κάνος είπε...

Η απάντησεις υπάρχουν στο https://www.facebook.com/groups/pasmegasalexandrospellas/

Πέτρος Κάνος είπε...

Και φυσικά μέσα στο γήπεδο...

Ανώνυμος είπε...

καραγκιοζακο 8.25 εμαθες και τους αυτοματισμους.ποινου γιου μπαμπας εισαι.εκτος κι αν εισαι ο μουρονιο τενεκε!

Πέτρος Κάνος είπε...

Ποιος μίλησε για αυτοματισμούς εδώ μέσα; Μάλλον σε άλλο blog είναι αυτοί από Έδεσσα μεριά ... Αυτοί ήθελαν αυτοματισμούς απ' ότι διάβασα... :)