Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Πέλλα - Αλμωπός Αριδαίας (0-0)1-2

Την πρώτη φετινή ήττα γνώρισε σήμερα η ομάδα μας με αντίπαλο τον πολύ καλό Αλμωπό.Αριδαίας που ταυτόχρονα έσπασε και μια δυσμενή παράδοση που τον ήθελε να έχει μόλις μια νίκη με αντίπαλο την Πέλλα, ανεξαρτήτου έδρας. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με διάθεση κι από τις δύο ομάδες, έστω κι αν το βαρύ γήπεδο δεν βοηθούσε σ' αυτό.
Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και μέχρι το 15λεπτο περιορίσε σε παθητικό ρόλο τον Αλμωπό, που όμως με πολύ καλή μεσοαμυντική τακτική, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ευκαιρίες. Από κεινο το σημείο και μετά ο Αλμωπός με γεμάτο κέντρο άρχισε να κερδίζει περισσότερες μονομαχίες και να βγαίνει πιο ψηλά, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις με τις αντεπιθέσεις που επιχειρούσε. Πλην μίας που πρόλαβε ο Ουγκανέζωφ και απομάκρυνε με τα πόδια λίγο έξω από την περιοχή, πριν προλάβει ο επιθετικός τους Αλμωπού να γίνει κάτοχος της μπάλας. Για την ομάδα μας δύο καλές φάσεις με σουτ από πολύ καλή θέση με τους Τζιβελέκη και Χαρμάνα, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ λίγο πριν ώραιο «σπάσιμο» της μπάλας και πάλι από τον Τσιβελέκη στο σημείο του πέναλτι, ο επέρχόμενος Χαρμάνας ήταν λίγο πιο μπροστά και δεν μπόρεσε να σουτάρει ή να κοντρολάρει την μπάλα. Κι ενώ ο Αλμωπός έδειχνε ακίνδυνος μεταφέροντας κυρίως το παιχνίδι στο κέντρο, η ομάδα μας που έφτανε πιο εύκολα έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, δεν κατάφερνε να τελειώνει φάσεις. Το ημίχρονο μοιραία αλλά δίκαια τέλειωσε χωρίς τέρματα, έστω και με ελαφρά υπεροχή και κατοχή από την πλευρά της ομάδας μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Πέλλα ξεκίνησε πιο δυνατά και τον Αλμωπό σε θέση άμυνας. Η λεπτομέρεια όμως που έκανε και την διαφορά μέχρι το 60', ήταν ότι πλέον η μέσαια γραμμή της Πέλλας κέρδισε πιο πολλές μονομαχίες και μπόρεσε να βγάλει καλύτερες φάσεις κι από τις δύο πλευρές της επίθεσης, δείχνοντας ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Έτσι λοιπόν πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, το γήπεδο πήρε φωτιά! Μετά από ωραία ενέργεια και κλέψιμο του Κορώνα από τον άξονα και πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Κηλίκη, ο τελευταίος πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, αφού απέφυγε με προσποίησεις τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλμωπού μέσα σε πανηγυρισμούς τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις εξέδρες. Μέχρι το 65' η εικόνα νικητή για τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν αναμφισβήτητη, με τον Αλμωπό με πολύ καλή μεσαία γραμμή αλλά άτολμο και παθητικό.
Από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε ο διακόπτης! Η Πέλλα με ανύπαρκτη μεσοαμυντική λειτουργία και αυτοπεποίθηση, «ψάρωσε» βλέποντας τον Αλμωπό να σκοράρει από στημένες φάσεις σε δύο περιπτώσεις μετά από τραγικά λάθη της άμυνας, τέρματα τα οποία όμως ακυρώθηκαν ισάριθμες φορές πολύ σωστά από τον κ. Τσίπα ως οφσάιντ. Έκτοτε η Πέλλα δεν υπήρχε στο γήπεδο με τον Αλμωπό να βγαίνει πλέον με πολλούς παίκτες στην επίθεση και με μικρές κάθετες μπαλιές, να κάνει άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων. Φυσική συνέπεια το γκολ της ισοφάρισης με «επαγγελματικό» πλασέ του Κανωτίδη από κοντά, μετά από ασθενή απόκρουση των αμυντικών. Η «παγωμάρα» έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν 10 λεπτά αργότερα ο Βακιάνης μετά από αντεπίθεση για «σεμινάριο», βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος πίσω από την «ακινητοποιημένη» άμυνα της Πέλλας απέναντι από τον Ουγκανέζωφ και μέσα από την μεγάλη περιοχή με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τον Αλμωπό. Το παιχνίδι έδειχνε χωρίς επιστροφή για την Πέλλα που με σπασμωδικές κινήσεις και γεμίσματα προσπαθούσε να ισοφαρίσει, ο Αλμωπός παραλίγο πετύχει και τρίτο γκολ με τον Βακιάνη που πλάσαρε όμως βιαστικά στέλνοντας την μπάλα μακριά από το τέρμα του Ουγκανέζωφ. Μέχρι την λήξη δεν έγινε τίποτε το αξιοσημείωτο από τις δύο ομάδες, με τον Αλμωπό να παίρνει μια άξια νίκη, που τον έφερε σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη Πέλλα.
Η ομάδα μας ήθελε, προσπάθησε και ήταν αυτή που έπρεπε για 65 λεπτά, με κάποιους ποδοσφαιριστές να μην προσφέρουν όμως τα αναμενόμενα σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Στο υπόλοιπο διάστημα όμως δεν υπήρχε στο γήπεδο με τον προπονητή μας να μην είναι σε «καλή μέρα» και να μην δίνει τις αναγκαίες «βοήθειες». Δεν εκμεταλευθήκαμε τις αδυναμίες τους Αλμωπού και το πληρώσαμε στο τέλος... Με μια ήττα όμως δεν ήρθε και η «συντέλεια» μπαίνοντας και στο κλίμα των ημερών και δεν διαγράφεται επουδενί η φετινή εκπληκτική εικόνα και πορεία της ομάδας. Συνεχίζουμε την πρσπάθεια με δουλειά, ομοψυχία, στήριξη για να διορθώσουμε τα λάθη και να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα, ικανό ρόστερ, φιλόδοξο και εργατικό προπονητή και όλα θα είναι καλύτερα αύριο... Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα και φυσικά δεν έχουμε συμβόλαιο μόνο με τις νίκες, όπως και καμιά ομάδα βέβαια Δεν θα αναφερθώ σε διακριθέντες, εκτιμώντας την μεγάλη προσπάθεια όλων των παιδιών, έστω κι αν δεν είχε το επιθυμητό για μας αποτέλεσμα.
Ο Αλμωπός έδειξε προσωπικότητα, με πολύ καλό στήσιμο και κυρίως πειθαρχία, κι όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ανταπεξήλθε και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, σε μια δύσκολη έδρα και μ' έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο.
Άριστη η διαιτησία του κ Τσίπα και των βοηθών του, τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Βουσβούρης, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης(Μπρατσούδης), Καμπούρης(Ρίσκος), Κορώνας, Χαρμάνας, Κηλίκης, Τζιβελέκης(Στάγκος)

  •  Λίγος ο κόσμος από την Πέλλα, αρκετός όμως απ' έξω. Ο αριθμός δεν ήταν ικανοποιητικός και εξαιτίας ενός δυσάρεστου συμβάντος χθες στην Πέλλα.
  •  Πολύ λιγότεροι από άλλες φορές και οι φίλοι του Αλμωπού, που ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα διάσπαρτοι στις εξέδρες.
  •  Σύσωμη παραβρέθηκε η διοίκηση του ΠΑΟ Κουφαλίων για να παρακολουθήσει ένα ντέρμπι από την όμορη Ε.Π.Σ. Πέλλας, κι αρκετά ίσως από τα παιδιά που είναι από τα Κουφάλια κι αγωνίζονται στην ομάδα μας.
  •  Συζητήσεις στην εξέδρα και για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, όπου κυοφορούνται και κάποιες κινήσεις από τον Μέγα Αλέξανδρο.
  •  Αισθητό κρύο, όχι όμως απαγορευτικό για να παρακολουθήσει κανείς ποδοσφαιρικό αγώνα.
  •  Οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους, επιβεβαιώθηκαν και σήμερα με τις φιλοφρονήσεις και τις ευχές ανάμεσα σε παράγοντες και ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων με την λήξη του αγώνα.
  •  Η ομάδα Παίδων δεν κατέβηκε να αγωνισθεί σήμερα λόγω «λειψανδρίας».
  •  Σήμερα γίνεται και ο ετήσιος χορός της ομάδας και μια ήττα δεν είναι ικανή να χαλάσει την γιορτή. Άλλωστε οι πιο παλιοί και δη οι προληπτικοί, θυμούνται ότι ποτέ η ομάδα μας πριν από παρόμοια εκδήλωση δεν μπόρεσε να γευθεί την χαρά την νίκης.
  •  Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στην διεξαγωγή των play off από τις δύο ομάδες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
  •  Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας ταξιδεύει στον Εξαπλάτανο για να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα.














Δεν υπάρχουν σχόλια: