Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πέλλα - Όρμα (1-1)3-1

Πολύ σημαντική αλλά ταυτόχρονα και πολύ πειστική νίκη για την ομάδα μας σήμερα, απέναντι σ' έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο. Το τελικό σκορ 3-1, που ίσως αντικατοπτρίζει απόλυτα το τι είδαμε σήμερα στο γήπεδο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Πέλλα να προσπαθεί να επιβάλλει γρήγορα το ρυθμό της και με παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια να ψάχνει τρόπους για να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για γκολ. Κι ενώ στο πρώτο 10λεπτο το κατάφερε σε μια δυο περιπτώσεις, χωρίς όμως να επιτύχει την καλή τελική πάσα για να σκοράρει. Μετά το αρχικό «μούδιασμα» η ομάδα της Όρμας ξεδίπλωσε τις αρετές της, και αφού έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, τα κατάφερε στο 20' μ' ένα εξαιρετικό τέρμα, μετά από πολύ καλή αντεπίθεση και μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής.
Η Πέλλα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και πήρε την καθολική κατοχή, αλλά το «διαβασμένο» στήσιμο και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων, δεν της επέτρεπε να απειλεί. Με την καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου και όλες τις γραμμές κοντά για την φιλοξενούμενη ομάδα, το γκολ για την Πέλλα έδειχνε δυσεπίλυτος γρίφος. Γρίφος που λύθηκε στο 30' από το σημείο του πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Μαυρίδης, όταν σε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι αμυντικού της Όρμας. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιβελέκης και ισοφάρισε το σκορ. Μοιραία το πρώτο ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο με 1-1, αφού όσες φάσεις δημιουργήθηκαν κυρίως από την Πέλλα, δεν στάθηκαν ικανές να αλλάξουν κάτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε πολύ δυνατά και σε συνάρτηση με το φρεσκάρισμα που επιχείρησε ο κ. Γυριχίδης με τις αλλαγές, άρχισε να δημιουργεί πιο σοβαρές καταστάσεις μπροστά στο τέρμα της Όρμας. Όρμα η οποία εξακολούθησε να πατάει πολύ γερά στο γήπεδο, αλλά χωρίς να έχει τα κοψίματα στο κέντρο που είχε στο πρώτο μέρος, αφού η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων δεν το επέτρεπε που πλέον έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Σε αρκετές περιπτώσεις που υπάρχαν πολύ καλές προυποθέσεις για γκολ, είτε δεν τελείωσαν σωστά, είτε αστόχησαν είτε τέλος απομακρύνθηκαν από την πολύ οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Η λύτρωση στον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα ήρθε στο 70' από τον συνήθη ύποπτο φέτος Γιώργο Τζιβελέκη, που με κοντινή πανέξυπνη προβολή πέτυχε το 2-1 ύστερα από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα και των αμυντικών της Όρμας. Προηγήθηκε εξαιρετική προσπάθεια και δυνατό σουτ του Τανταλίδη έξω από την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα ο καλός σήμερα και ουσιαστικός Μπρατσούδης «τέλειωσε» το παιχνίδι, όταν μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό και σέντρα του Γάκη την κατάλληλη στιγμή, ο σκόρερ στοπάρισε άψογα και με δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση από συμπαίκτες και φιλάθλους. 
Απο κει και μετά έγινε άριστη διαχείριση του αγώνα από την ομάδα μας, έστω κι αν η Όρμα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι χάνοντας μια δυο καλές ευκαιρίες με τα σουτ να καταλήγουν άουτ. Έτσι μ' αυτά και μ' αυτά ο κ. Μαυρίδης σφύριξε την λήξη, με την ομάδα μας να παίρνει την νίκη με σκορ 3-1.
Η Πέλλα μπορεί να μην έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της σήμερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως έδειξε χαρακτήρα και προσπάθησε πολύ ανατρέποντας το σκορ, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα και μια από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη που πέρασε από την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα.
Κορυφαίος με διαφορά σήμερα για την Πέλλα ο Τανταλίδης, ενώ και ο Τζιβελέκης έδειξε την μεγάλη δεινότητά του στο σκοράρισμα. Καλή απόδοση και για τους Κορώνα, Μπρατσούδη, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά προσπάθησαν έστω κι αν δεν ήταν στην καλύτερη μέρα τους.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα σήμερα, με το κ. Μαυρίδη να αποσπά στα εύσημα από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, πράγμα πολύ δύσκολο στην Πέλλα.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Τανταλίδης, Βουσβούρης, Στάγκος(Γάκης), Μπουράκης(Μπρατσούδης), Κορώνας, Καμπούρης, Χαρμάνας, Κηλίκης(Καραπίτας), Τζιβελέκης.

- Πολύ κρύο σήμερα, αλλά ο αριθμός των φιλάθλων ικανοποιητικός για τις καρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
- Ο κ Γυριχίδης δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες όρθιος και στα 90' λεπτά, ενώ κάποιες στιγμές έδειχνε έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο, όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 1-1.
- Εξαιρετικές και καίριες τόσο οι αλλαγές από τον πάγκο, όσο κι αυτές εσωτερικά στις θέσειςμ άλλαξαν τα δεδομένα και βοήθησαν στην ανατροπή και την εξελιξη του αγώνα.
- Κάποιος διοικητικός παράγοντας έταξε στο Γιώργο Τζιβελέκη την παραχώρηση του αυτοκινήτου του για νυχτερινή έξοδο, αν αυτός πετύχαινε 2 γκολ σήμερα. Ο Γιώργος τα κατάφερε, δεν ξέρω αν τήρησε την υπόσχεσή του και ο παράγοντας.
- Σε άθλια κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος και πολλά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες, που κατάφεραν κι έβγαλαν πολύ καλές προσπάθειες.
- Τελευταίο ματς για τον κ. Δεμίρη στο πάγκο της Όρμας, που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους όπως δήλωσε. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α1, που ο κ. Δεμίρης παρουσίαζει τόσο καλοδουλεμένη ομάδα. Πέρσι με τον Εξαπλάτανο και φέτος με την Όρμα. Καλή συνέχεια σε ότι κάνει να του ευχηθούμε, αν και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας τον χρειάζεται.
- Ο πάγκος των φιλοξενούμενων, όταν παίκτης της Πέλλας ήταν στο έδαφος τραυματίας ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές τους να πετάξουν την μπάλα έξω, κι ενώ υπάρχαν οι προυποθέσεις για καλή αντεπίθεση. Πολλά συγχαρητήρια κι για το ήθος, εκτός από την πολύ καλή εικόνα της ομάδας τους.
- Αήττητη τελείωσε η ομάδα μας τον πρώτο γύρο και είναι ίσως η πρώτη φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο.
- Αυτή η ομάδα σου αποπνέει μια σιγουριά, πως ότι και να στραβώσει σ' ένα ματς στο τέλος θα τα καταφέρει.
- Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό Νίκη Καλής.












Δεν υπάρχουν σχόλια: