Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση έλαβε μέρος στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, μεταξύ του Συμβούλου Φυσικής Αγωγής  Νικολάου Τσιγγίλη και των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των πέντε Γυμνασίων της πόλης των Γιαννιτσών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση και προτροπή του Συμβούλου, οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής συμμετείχαν σε συστηματική παρατήρηση ενός ημερήσιου μαθήματος που οργάνωσε και παρουσίασε ο Θεολόγος Σερέτης  εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

Κατόπιν ακολούθησε δίωρη συνεδρία, βιωματικού χαρακτήρα, όλων των προαναφερθέντων καθηγητών, υπό την εποπτεία του κ. Τσιγγίλη, όπου αναλύθηκαν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι του ημερήσιου μαθήματος, έγιναν επισημάνσεις, προτάσεις, και έλαβε χώρα ένα ουσιαστικό και πρακτικό βιωματικό εργαστήρι που σαν κύριο στίγμα είχε το γόνιμο επιστημονικό διάλογο και την προαγωγή του μαθήματος.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις  του υπευθύνου καθηγητή της παρουσίασης αλλά και του Σχολικού Συμβούλου:
".... Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους τους συναδέρφους, οι καρποί της οποίας θα προκύψουν στην πορεία του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου. Ευχαριστώ το Σύμβουλο  Φυσικής Αγωγής για την προτροπή και πρωτοβουλία της διοργάνωσης, για την τιμή που μας έκανε, να επιλέξει το σχολείο μας ως οικοδεσπότη αυτής της σημαντικής επιμορφωτικής και βιωματικής ημερίδας, τους συναδέλφους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και έδειξαν πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για την επιτυχία του και τέλος τους πολύτιμους συνοδοιπόρους της σχολικής ζωής - τους μαθητές μου- που με τον ενθουσιασμό τους, μας βοήθησαν σ' αυτό το εγχείρημα, να βρούμε το κέντρο του εκπαιδευτικού βάρους μας, να σταθούμε στον άξονα του και να προχωρήσουμε το μάθημα προς μια καλύτερη κατεύθυνση....." (Θεολόγος Σερέτης )

«Η παρούσα δράση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενεργειών που στόχο έχουν την προαγωγή του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.  Κεντρική θέση σ’ αυτή την προσπάθεια κατέχει ο εκπαιδευτικός, ο οποίος θα πρέπει να στηρίζεται συστηματικά στο έργο του και να ενημερώνεται τακτικά για τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο.  Η οργάνωση και η διεξαγωγή του σημερινού μαθήματος Φυσικής Αγωγής έδειξε με τον καλύτερο τρόπο το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι αγαπούν το αντικείμενο τους, νοιάζονται και προσπαθούν.  Θερμά ευχαριστώ το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών για τη φιλοξενία, τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ουσιαστικά στη συνάντηση με τις εύστοχες παρατηρήσεις και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους και φυσικά τον κ. Σερέτη που ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στη πρόσκλησή μου» (Tσιγγίλης Νικόλαος ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: