Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Play Offs: Αλμωπός - Πέλλα (1-1)2-1

Οδυνηρή ήττα για την ομάδα μας σήμερα στην Αριδαία στον πρώτο μας αγώνα για τα play offs, αλλά όχι καταστροφική. Οδυνηρή κυρίως για το λεπτό που δεχθήκαμε το γκολ και την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιώρου και όχι καταστροφική γιατί υπάρχει δρόμος μπροστά μας να ανατραπεί η ομολογουμένως δύσκολη βαθμολογική κατάσταση που διαμορφώθηκε με το καλημέρα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αλμωπός ήταν κυρίαρχος και για μισή ώρα μας είχε κλεισμένους στα καρέ μας, παίζοντας στο μισό γήπεδο. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη με το δοκάρι να μας σώζει από το δεύτερο τέρμα αλλά και τον Πόπη να κρατάει καλά, έστω κι αν η άμυνα μας έδειχνε αρκετή αστάθεια. Το γκολ με κεφαλιά από κόρνερ και την άμυνα μας σε ολιγωρία στο 20ο λεπτό, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό που βλέπαμε δηλαδή την καθολική υπεροχή του Αλμωπού, που συνέχισε για ακόμα ένα δεκάλεπτο στο ίδιο ρυθμό. Η μία μόνο καλή ευκαιρία για την ομάδα μας, με τον Κηλίκη να πιάνει εκπληκτικό σουτ και την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά από το δεξί γάμα της εστίας Αλμωπού, της έδωσε θάρρος για να ξαναβγεί μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση. Και κει που λέγαμε μια «βροχή θα μας σώσει», όχι μόνο έβρεξε αλλά καταφέραμε και λίγο πριν να ισοφαρίσουμε. Ήταν η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Χαρμάνα, το Γάκη να βρίσκει με κεφαλιά πάσα τον Μπουράκη, κι αυτός με κοντινή προβολή να την στέλνει στα δίχτυα, «παγώνοντας» τους ένθερμους φίλους του Αλμωπού. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η σφοδρή νεροποντή να προκαλέσει την διακοπή του αγώνα για επτά περίπου λεπτά. Στην επανέναρξη μετά την «ευεργετική» βροχή, όλα ήταν διαφορετικά και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε το παραμικρό μπροστά στα δύο τέρματα με το σκορ να παραμένει 1-1.
Η ομάδα μας πιο συμπαγής στο δεύτερο ημίχρονο και το γήπεδο πολύ βαρύ με την βροχή, είχε τον πλήρη έλεγχο με μεγάλη είναι αλήθεια προσπάθεια και δεν άφηνε τον Αλμωπό να απειλήσει. Αντ' αυτού ήταν αυτή που πλησίασε το δεύτερο τέρμα, με τον Μπουράκη να μην πασάρει σωστά στον Τζιβελέκη σε δυο περιπτώσεις και τον Καραπίτα να ανοίγει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή χωρίς να μπορεί να τελειώσει την φάση. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα έμπαινε κάποιο γκολ από τις δύο ομάδες, ήρθε το 80ο λεπτό με τον Αλμωπό να βγάζει γρήγορη επίθεση και παράλληλη σέντρα από δεξιά και με κοντικό σουτ να σημειώνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα και μοιραία η ομάδα μας γνώρισε την ήττα.
Η ομάδα μας δεν έπαιξε καλά σε γενικές γραμμές κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε τουλάχιστον να πάρει την ισοπαλία. Άλλωστε και ο αγωνιστικός της προσανατολισμός με την πάροδο του χρόνου εκεί αποσκοπούσε, κι αν της δινόταν κάποια ευκαρία να «έκλεβε» κάτι περισσότερο. Με ενδεκάδα και στήσιμο όχι και πολύ ορθόδοξα, χωρίς ουσιαστικές βοήθειες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με τη «νέα τάξη πραγμάτων» να θέλει το χρόνο της όπως φάνηκε που δυστυχώς δεν υπάρχει, ακόμη και με τον χρυσό βαθμό θα είμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Μπορεί τέλος να καταλογίσει πολλά κάποιος στην σημερινή παρουσία της ομάδας μας και να βρει άλλα τόσα ελαφρυντικά, εκείνο που δεν μπορεί να μην παραδεχθεί όμως, είναι ότι έβγαλε περίσσιο πάθος και έδωσε ότι είχε και δεν είχε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Καλύτεροι από την Πέλλα οι Κηλίκης, Μπουράκης και Πόπης. Εντέλλει πρόκειται για μια ήττα «ειδικών συνθηκώ» που δεν θα την φέρουμε και βαρέως. Αν αυτός ο αγώνας είχε χαρακτηρισθεί τελικός από πολλούς, ο επόμενος εκτός έδρας αγώνας μας στον Προφήτη Ηλία, χαρακτηρίζεται πλέον «σούπερ τελικός»!
Ο Αλμωπός που ίσως έκανε το καλύτερό του ημίωρο φέτος μαζί με κείνο του δευτέρου ημιχρόνου στην Πέλλα, είναι ο δίκαιος νικητής, έστω και με την πικρία μας ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν του επιτρέψαμε να κάνει φάσεις εκτός αυτής του γκολ στα τελευταία λεπτά. Πάντως ο Αλμωπός δεν «τρόμαξε» κανέναν με την λίγο πολύ αναμενόμενη απόδοσή του. Εκείνο που μας «τρόμαξε» περισσότερο ήταν ο δικός μας κακός εαυτός στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.
Καλή η διαιτησία του κ. Τομίδη, με λάθη σε εύκολες φάσεις οι δύο βοηθοί
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους, Τανταλίδης, Κορώνας, Γάκης, Καραπίτας(Καμπούρης), Κουτρογιάννης, Ρίσκος(Τζιβελέκης), Μπουράκης(Μπρατσούδης),Χαρμάνας, Κηλίκης

  • Πολύς κόσμος όπως αναμενόταν άλλωστε και όχι μόνο φίλοι των δύο ομάδων.
  • Η βροχή και χαλαζόπτωση μετέφεραν όλους τους φιλάθλους στην σκεπαστή στην ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να δημιοργηθεί το αδιαχώρητο.
  • Μεταξύ των πολλών επωνύμων φιλάθλων και ο πρώην τεχνικός μας κ. Γυριχίδης στις εξέδρες του γηπέδου της Αριδαίας.
  • Οι λινάτσες που τοποθέτησαν οι άνθρωποι του Αλμωπού στην θέση του πεσμένου από παλαιότερη βροχή τείχους, έκαναν καλά τη δουλειά τους.
  • Μεγάλοι και σχεδόν απροσπέλαστοι χείμαροι δημιουργήθηκαν από την δυνατή κατιαγίδα στο δρόμο από Νέα Πέλλα για Πέλλα. Όχι ότι από Γιαννιτσά ήταν καλύτερα τα πράγματα...
  • Επόμενος αγώνας της ομάδας εκτός έδρας στον Προφήτη Ηλία την ερχόμενη Κυριακή.
  • Το άλλο παιχνίδι Προφήτης Ηλίας - Ν.Μυλότοπος αναβλήθηκε λόγω της βροχόπτωσης και στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν στις εξέδρες της Αριδαίας παράγοντες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι από κείνο το παιχνίδι.










5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανορθόδοξη ενδεκάδα και ανορθόδοξο στήσιμο! Χωρίς προπονητή είναι φυσικό και επόμενο. Δεν φταίει ο Κορώνας πάντως. Άλλοι έκαναν λάθη και μάλλον θα τα πληρώσουν (αγωνιστικά εννοώ).

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.ΦΕΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΤΥΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 2-3 ΑΓΩΝΕΣ (ΕΝΤΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ-ΑΛΜΩΠΟ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ)ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

mprabo se pella kai almwpo didaksan podosfero se olo ton kosmo pou kseri apo mpala.dikaia briskonte toso psila kai tous eyxome olopsixa kali epitixia.

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικές οι 2 ομάδες.Εχει η ομάδα μας κίνητρο να δώσει άλλους 11 αγώνες με τέτοια ψυχολογία?

Ανώνυμος είπε...

esena pou grafis gia anortodoxo stisimo tis omadasou an epernes to triponto tote ta eleges oti to stisimo htan ortodoxo.malon akous poli eklisia file.