Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Play Offs: Προφήτης Ηλίας - Πέλλα

Η ομάδα μας μετά την ήττα στην Αριδαία καλείται άμεσα να «επανορθώσει» στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Προφήτη Ηλία για την 2η αγωνιστική των Play Offs. Δύσκολη έδρα, αξιόλογος αντίπαλος αλλά τα περιθώρια στένεψαν πολύ, κι αν θέλει να μην μετατραπεί στις δύο κιόλας πρώτες αγωνιστικές των Play Offs από πρωταγωνιστής κομπάρσος, θα πρέπει να πάρει τη νίκη πάση θυσία.
Σαν η «τελευταία ζαριά» και «πραγματικός τελικός» χαρακτηρίζεται το παιχνίδι στον Προφήτη Ηλία, δεδομένου ότι ο Αλμωπός ήδη βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά και με το εξ αναβολής παιχνίδι Προφήτης Ηλίας - Ν.Μυλότοπος που γίνεται την ερχόμενη Κυριακή, ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε στην καλύτερη περίπτωση με συγκάτοικο στην δεύτερη θέση(στην χειρότερη στην τρίτη) με ότι αυτό συνεπάγεται ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είναι από τα οξύμωρα της βαθμολογίας των Play Offs που τόσο πρόχειρα αξιολόγησε η Ένωση με την φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο ακόμα και σε οδυνηρές ήττες όπως της προηγούμενης αγωνιστικής, παράλληλα με τις δυνατότητες της δικής μας ομάδας, πιστεύω ότι μια νίκη επί του Προφήτη Ηλία μας επαναφέρει εκ νέου ρεαλιστικά στον κυνήγι του πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει έπειτα τρεις συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες και η βαθμολογική διαφορά μπορεί να «μαζευτεί» αν όχι να ανατραπεί. Η Αλμωπός δεν τρομάζει και μάλιστα έχει δώσει πολλές «αφορμές» φέτος αναξιοπιστίας φλερτάροντας έντονα με την «γκέλα» ακόμα και σε θεωρητικά «εύκολα» παιχνίδια... Και μιλώ μόνο για τον Αλμωπό, αφού αυτός είναι πρωτοπόρος, κι αυτόν καταδιώκουμε όλοι οι υπόλοιποι μνηστήρες του πρωταθλήματος, χωρίς να παραγνωρίζω της αξία όλων των ομάδων που βρίσκονται πανάξια στα Play Offs. Γι' αυτό ισχυριζόμουν και το πιστεύω ακόμα παρά την ήττα στην Αριδαία, ότι το πρόγραμμά μας ήταν καλό. Το πρόγραμμα όμως όχι από μόνο του, αλλά σε συνάρτηση με τον σοβαρό και καλό Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας της κανονικής περιόδου, χωρίς να ασπάζομαι τις «ισοπεδωτικές» απόψεις που λένε ότι δεν κερδίσαμε τα σημαντικότερα ματς. Σαν χειροπιαστό επιχείρημα αναφέρω ότι με τις ομάδες που συναγωνιζόμαστε στα Play Offs, χάσαμε μόλις ένα παιχνίδι σε σύνολο έξι αγώνων, αυτό με τον Αλμωπό στην Πέλλα. Ο τελικός κυπέλλου με την «κακή» μέρα τόσο των παικτών όσο και του προπονητή ήταν ένα ιδιαιτερο παιχνίδι και δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα. Το προχθεσινό των Play Offs μάλλον βαραίνει αποφάσεις άλλων περισσότερο, παρά αυτής καθαυτής της απόδοσης των παικτών.
Και αφού αναφέρθηκα στα μεταξύ μας παιχνίδια με τις ομάδες των Play Offs, άξιο αναφοράς είναι ότι με τον προσεχή αντιπαλό μας σε αντίστοιχα παιχνίδια φέτος ως φιλοξενούμενοι στον Προφήτη Ηλία, είχαμε μία νίκη στο κύπελλο και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα.
Πρώτιστο μέλημα απ' όλους μας στην ομάδα διοίκηση, προπονητή, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους είναι η διαχείριση της ήττας στην Αριδαία. Αν διορθώσουμε άμεσα τα κακώς κείμενα της εμφάνισης και ήττας που ήταν εξώφθαλμα (για τα σοβαρότερα κακώς κειμένα που προηγήθηκαν του αγώνα, δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον δυστυχώς τίποτα), θα μπορούμε να δούμε την συνέχεια πιο αισιόδοξα. Βέβαια όλα τα παραπάνω προυποθέτουν το πάθος και την διάθεση που επέδειξαν όλα τα παιδιά στην Αριδαία, που είναι ίσως το πιο «αισιόδοξο λάφυρο» της ήττας και κανείς δεν μπορεί να το παραγνωρίσει, αλλά και την πίστη όλων ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στον Προφήτη Ηλία, μάλλον εξανεμίζει και φέτος τις ελπίδες μας για μια μεγάλη διάκριση. Είπαμε η ομάδα μας «μεγάλωσε», αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να ζήσει αυτή και το χωριό ένα «μεγαλείο»! Κι αν όχι φέτος, δεν ξέρω πότε θα μπορέσει να συμβεί αυτό...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για σας, από Προφήτη δεν παιρνάτε.Για μας τελειώνει η ζωή μας στο ματς με σας.Ψαχτείτε αλλού.

Ανώνυμος είπε...

" δεν περνάτε" , ανορθόγραφε Προφητηλιώτη και όχι "δεν παιρνάτε"! Σέβου την αισθητική των αναγνωστών του παρόντος βήματος!

Ανώνυμος είπε...

poios tha mas stamathsei???????? o vaggouras?????xaxaxa h o malioufas?????xaxaxa