Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπελλο Ερασιτεχνών: ΠΕΛΛΑ - ΑΞΟΣ (0-0)1-0

Απόλυτα δίκαιη νίκη για την ομάδα μας σήμερα έστω και με το φτωχό 1-0, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Νίκη Αξού που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο. Η ομάδα είχε πολλές φάσεις και ευκαιρίες να πετύχει γκολ, αλλά για ακόμη μία φορά για τους επιθετικούς μας το τέρμα έδειχνε τέρμα Χάντμπωλ, ενώ πολύ καλή και η παρουσία του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Η Πέλλα που παρατάχθηκε με απουσίες και με αρκετά διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή, δημιούργησε φάσεις, αλλά οι τελικές επιλογές δεν ήταν και οι καλύτερες. Βέβαια μιλάμε για καλή απόδοση κατά διαστήματα, με ένα εκρηκτικό πρώτο 5λεπτο που η ομάδα μας δημιούργησε κι έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Έφτανε εύκολα μέσα κι έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά αδυνατούσε να σκοράρει. Το οξύμωρο του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα μας ήταν, ότι η μεσοαμυντική της γραμμή ήταν πιο πειθαρχημένη, πιο κινητική και έδειχνε μια ταχύτητα παραπάνω από την αντίστοιχη μεσοεπιθετική της. Η Νίκη είχε ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως από την καλή της αριστερή πλευρά που προσπάθησε και περισσότερο να επιτεθεί. Οι σωστές αμυντικές αντιδράσεις απέναντι στην επιθετική νωχελικότητα της Πέλλας, έφεραν το παιχνίδι ισόπαλο χωρίς τέρματα στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο με την πρώτη αλλαγή στην έναρξη, αλλά κυρίως με τις δύο άλλες μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Πέλλα φάνηκε πιο καλοστημένη στο γήπεδο, πιο πειθαρχημένη και κυρίως παίζοντας πιο ορθόδοξα, ανέβασε την απόδοσή της και μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο που είχε παρόμοια εικόνα με το πρώτο, πίεσε και σχεδόν εγκαταστάθηκε στο μισό γήπεδο προς το τέρμα της Νίκης, δημιουργώντας φάσεις και ευκαιρίες. Αποτέλεσμα είναι να λυτρωθεί με το γκολ στο 85' μετά από ωραία μπαλιά του Σ. Καμποούρη και εξαιρετικό ένα δύο μεταξύ Μπρατσούδη και Καραμούζα και τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ να νικάει τον πολύ καλό τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων πετυχαίνοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Η Νίκη είχε καλή κυκλοφορία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, απείλησε σε μια δυο περιπτώσεις, αλλά τα τρεξίματα και η πίεση της Πέλλας δεν της άφησαν και πολλά περιθώρια. 
Η Πέλλα σήμερα σαφώς πιο βελτιωμένη, αλλά όχι αυτό που θα έπρεπε να δείχνει μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Της λείπει η διάρκεια, η σταθερότητα και σαφώς η αποτελεσματικότητα, δηλαδή να «τελειώνει» τον αντίπαλο.στο σημείο εκείνο που δείχνει να τον έχει «πνιγμένο». Τα καλά στοιχεία είναι η φυσική κατάσταση και καλή κυκλοφορία, που αν συνοδευτεί με ανάλογη κίνηση και περισσότερη αυτοπεποίθηση, ίσως εκπλήξει πολλούς φίλους και αντιπάλους.
Απαρατήρητη η διαιτητική τριπλέτα, βοήθησε το παιχνίδι με σωστές υποδείξεις και χωρίς υπερβολικά σφυρίγματα.
Η σύνθεση: Γιαρικάνης, Γάκης(Στάγκος), Γκουτούδης, Κούμπους, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ., Καραμούζας, Μπιγλυκούδης(Δεληλάμπου), Καμπούρης Σ., Βογιατζής(Ρίσκος)

  • Αρκετός ο κόσμος στις εξέδρες λαμβάνοντας υπόψιν τα αγωνιστικά δεδομένα και τον αντίπαλο, χειροκρότησε τις καλές προσπάθειες της ομάδας μας.
  • Ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας μας τη φετινή αγωνιστική περίοδο και βλέποντας το «ποτήρι» μισογεμάτο, η ομάδα μας τελείωσε αήττητη τη φάση των ομίλων.
  • Κάποιοι ποδοσφαιριστές μας αν το συνειδητοποιήσουν, έχουν και μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα  Και σημαντικό επίσης, ο καθένας να αγωνίζεται σε θέσεις που του «υποδεικνύουν» τα αγωνιστικά και σωματικά προσόντα του.
  • Νεαρός ποδοσφαιριστής από τον Ακροπόταμο, δοκιμάστηκε μεσοβδόμαδα και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, βάζοντας υποψηφιότητα για μεταγραφή Ιανουαρίου.
  • Εμφανής και η έλλειψη δυνατών φιλικών με δυναμικότητα αντιπάλων που θα βρει στο πρωτάθλημα η ομάδα μας.
  • Ο αρχηγός Χρήστος Κορώνας τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, εκτίοντας την μία στο σημερινό παιχνίδι.
  • Το επόμενο ΣΚ ξεκινά το πρωτάθλημα, με την ομάδα μας να αγωνίζεται στα Γιαννιτσά με τον ΠΑΟΚ.
  • Η ομάδα μας προκρίνεται μόνο σε περίπτωση νίκης της «αδιάφορης» Κρύας Βρύσης στον «καιγόμενο» Πενταπλάτανο. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού.










Δεν υπάρχουν σχόλια: