Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ε.Π.Σ. Ν. Πέλλας: Αναστολή απόφασης περί προσωρινής αναβολής των αθλητικών διοργανώσεων - Στην Γ.Γ. Αθλητισμού ο Δήμαρχος Πέλλας

Το θέμα των αδειών διευθετήθηκε προσωρινά, όμως τα προβλήματα των γηπέδων παραμένουν ως έχουν... Η γνωστή «ελληνική» τακτική κι από την Ένωσή μας για τις αθλητικές διοργανώσεις του νομού, με τα προβλήματα να μπαίνουν για ακόμη μία φορά κάτω απ' το «χαλί», και η «πάσα» να γίνεται όπως πάντα στους επόμενους ή σε άλλους «ανευθυνουπεύθυνους».
Ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε και στην αλάνα της γειτονιάς μας, αρκεί να πάρουμε μια «άτυπη» άδεια από τους γείτονες, όπως και αγώνες στίβου μπορούμε να κάνουμε ακόμη και στους δρόμους του χωριού μας, όμως έτσι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται... Τα γήπεδά μας θέλουν συντήρηση, αποκατάσταση ή ακόμη και ανακατασκευή ορισμένα, ώστε να πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις άθλησης και ίσως ήταν μια καλή ευκαιρία αυτή η αναστολή για να ξεκινήσουμε από κάπου... Όμως στην Ελλάδα πάμε με την πεπατημένη και πανηγυρίζουμε πολλές φορές γιατί απλά «καταφέραμε» το αυτονόητο που είναι σχεδόν πάντα και το ελάχιστο...
Ας δούμε την ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. που δίνει πλέον την δυνατότητα διεξαγωγής σε κάποια αναβληθέντα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής, να διεξαχθούν την ερχόμενη Κυρικακή:
Ύστερα από το υπ’ αριθ. 32601/27-9-2013 έγγραφο της ΕΠΟ και το υπ’ αριθ. 25542/26-9-2013 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την υπ’ αριθ. ΤΥ-Δ/Φ550/ΟΙΚ 26437/26-9-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31-12-2013 η ισχύς της ΚΥΑ 46596/22-11-2004 (ΦΕΚ 1793/13/6-12-2004), από την οποία προκύπτει ότι μέχρι την έκδοση των αδειών λειτουργίας κατά τους όρους και την διαδικασία που προβλέπεται, εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες άδειες.
Το Δ.Σ. της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την απόφαση του, περί προσωρινής αναβολής των αθλητικών διοργανώσεων στα γήπεδα της Πέλλας. 




-Συνάντηση Δημάρχου Πέλλας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Ανδριανό και τη Γ.Γραμματέα Αθλητισμού κ.Γιαννακίδου

Συνάντηση για το θέμα των αδειών καταλληλότητας των γηπέδων είχε χθες Τετάρτη 25/09/2013 ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος  με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Ανδριανό καθώς και με τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κ.Γιαννακίδου.
Ο Δήμαρχος αφού εξέθεσε αναλυτικά  το πρόβλημα στον Υφυπουργό και στη Γενική Γραμματέα, συνεργάστηκε με τη νομική και την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου. Ο Δήμος Πέλλας μαζί με τους περισσότερους  δήμους της χώρας, αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της έγκρισης  καταλληλότητας των γηπέδων και προσπαθεί να δώσει λύση στις αστοχίες και στις παραλείψεις των φορέων, κατά τη φάση κατασκευής  ή επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά  τις πολλαπλές ενέργειες μας, δεν έχει καταστεί δυνατή η εξεύρεση  λύσης. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η τετραυπουργική απόφασης της 13ης Αυγούστου, η οποία παρέτεινε την προθεσμία συμμόρφωσης μέχρι τις 31/12/2013, δεν έδωσε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της  αδειοδότησης  των γηπέδων επισήμανε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα ωρών η δημοσίευση νέας απόφασης, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για τη λήψη αδειών καταλληλότητας των γηπέδων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: