Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πατσάς στο Thessaloniki Food Festival

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο πατσάς είναι το πρώτο πιάτο στο εφετινό μενού του Φεστιβάλ Γαστρονομίας -Thessaloniki Food Festival.

Το φημισμένο πατσατζίδικο του Τσαρουχά στην οδό Ολύμπου, από τα πιο γνωστά και τα πιο παλιά πατσατζίδικα-εστιατόρια της Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 60  +1 χρόνια παρουσίας του στην πόλη. Ο πατσάς χαρακτηρίζεται ως «φαγητό των ξενύχτηδων» παρ΄ οτι σερβίρεται όλο το 24ωρο ακόμη και για πρωινό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ενα από τα πιο γνωστά τοπικά πιάτα της πόλης.

Οι μυρωδιές του πατσά που σιγοβράζει μονίμως στο καζάνι του μαγαζιού, τράβηξαν από τη μύτη τον Καραγκιόζη ο οποίος καταφθάνει στο εορταστικό πάρτυ για να συμμετέχει με μια παράσταση σκιών (επί του πεζοδρομίου) και υπό τον τίτλο «ο Καραγκιόζης μάστορας πατσά».
Η παράσταση γράφτηκε ειδικά για την περίσταση από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Στανίση (μαθητή του Σπαθάρη)και καταλήγει στο “πατσάς...is free”.  Στην ορχήστρα της παράστασης προστίθενται ο Αγάθωνας και οι Κόζα Μόστρα, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο μουσικό μέρος ενώ θα συνεχίσουν με ρεμπέτικα  και άλλα την υπόλοιπη βραδυά, όταν η παράσταση σκιών ολοκληρωθεί.

Η επιλογή της παράστασης Καραγκιόζη και η παρουσία του Αγάθωνα και των Κόζα Μόστρα δεν έγιναν τυχαία. Ο πατσάς θεωρείται και φαγητό της φτωχολογιάς ενώ ο Αγάθωνας εμφανίζεται και ως πατσατζής στο γνωστό video του τραγουδιού “Alcohol is free” με το οποίο εκπροσώπησε την χώρα στον τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Tελεί υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival,του θεσμού που διοργανώνεται και υποστηρίζεται διαρκώς από το Δήμο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά με τη συμμετοχή και δεκάδων άλλων εστιατορίων της πόλης

Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 8.30 το βραδυ και θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα απ την κουζίνα του εστιατορίου (ντολμάδες γιαλαντζί και σουτζουκάκια σμυρναίικα), λευκό κρασί και γλυκό.

Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: