Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.: Απεργιακές κινητοποιήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Oι καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα  στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, βάζουν στο στόχαστρο της ανάλγητης και αναποτελεσματικής πολιτικής τους ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια  και θυσιάζουν τους εργαζόμενους, καταδικάζοντας τους στην ανεργία μέσω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Είναι προφανές ότι το «ενδιαφέρον» τους για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου, δεν είναι παρά υλοποίηση της εντολής που έχουν λάβει για διάλυση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στον βωμό  των μνημονιακών επιταγών που υπηρετούν, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως αριθμούς, αποφάσισαν και την εξόντωση των συμβασιούχων με δικαστικές αποφάσεις.
Αποφάσισαν την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, και την εκδίκαση χιλιάδων αγωγών συμβασιούχων μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια λογικής και δικαίου.
Αγνόησαν  εκτός απο τους εργαζόμενους και τις ανάγκες των υπηρεσιών, στις οποίες η εξειδίκευση και η εμπειρία των συμβασιούχων είναι απαραίτητη, αποφασίζοντας την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την αντικατάστασή τους, με ιδιωτικά συνεργεία, συμβάσεις μέσω ΜΚΟ, κ.α
Βάπτισαν «καταχραστές» της δικαστικής προστασίας, τους ανθρώπους που επι χρόνια χρησιμοποίησαν για να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, αφήνοντας τους να εργάζονται απλήρωτοι επι μήνες και φτάνοντας κάποιους απο αυτούς στη σύνταξη ως συμβασιούχους, ξεχνώντας πως χωρίς αυτούς οι περισσότερες υπηρεσίες δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.
Είπαν οτι «κρατούσαν σε ομηρία το δημόσιο», αυτοί, που αφού επί χρόνια τους κράτησαν ομήρους, αφήνοντάς τους να ζουν την εργασιακή ανασφάλεια, την αγωνία των συμβάσεων και τον εμπαιγμό, παίζοντας τα πολιτικά παιχνίδια των υποσχέσεων και των δεσμεύσεων για την αποκατάστασή τους, τώρα τους ρίχνουν στον καιάδα, μαζί με τους Μόνιμους και Αορίστου χρόνου συναδέλφους τους, των οποίων τις απολύσεις βάπτισαν κινητικότητα και διαθεσιμότητα.
Η ΠΟΕΙΔΔ  θεωρεί ότι το θέμα των συμβασιούχων δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό. Ελπίζει και πιστεύει ότι η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει ανεξάρτητα, παρόλες τις προσπάθειες για καθοδήγηση της, αλλά δηλώνει ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παλέψει για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο πλευρό των συμβασιούχων, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 16-9-2013 από της 11:30 έως τι λήξη του ωραρίου και 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και συντονισμένα θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ  Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

    Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Ζαχαράκης Νίκος                                                                               Σαμαρτζής Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: