Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Την Τετάρτη 18/9/2013, 1η ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων μπροστά στο Διοικητήριο της Έδεσσας από 7 π.μ. μέχρι το μεσημέρι 3 μ.μ. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, αγρότες, όλοι οι πολίτες της Έδεσσας να συμμετάσχουν στη απεργιακή συγκέντρωση, ώστε με ομιλίες εργαζομένων, τραγούδια και πορεία, να στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.  
  
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  18 – 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Νέα και νέε, εργαζόμενε, άνεργε, αγρότη, επαγγελματία ……… συμπολίτη μας.
Απευθυνόμαστε σ’ εσένα που βιώνεις, όπως όλοι μας, τις δραματικές συνέπειες από τη βίαιη επίθεση στις περικοπές των μισθών, τις απολύσεις, τα λουκέτα των καταστημάτων, το τέρας της ανεργίας, τα χαράτσια, την υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας, το κλείσιμο νοσοκομείων, τις χιλιάδες, καθημερινές πλέον, αυτοκτονίες συμπολιτών μας, εξαιτίας των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται. Έχει περάσει αρκετός καιρός που οι κυβερνήσεις των μνημονίων αποφάσισαν και υλοποιούν τη βαρβαρότητα, ως το νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Γι’ αυτούς, ανάπτυξη είναι να μας πουλάνε ληγμένα τρόφιμα, να μας παίρνουν τα σπίτια οι τραπεζίτες, να πληρώνουμε 25€ χαράτσι στα Δημόσια νοσοκομεία που ξαναγεμίζουν ράντζα, να αποκλείουν τα παιδιά μας από τη μόρφωση καταργώντας ειδικότητες και στοιβάζοντάς τα σε 30 μαθητές ανά τάξη, να κλείνουν κοινωνικές λειτουργίες των Δήμων, όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» και τη φύλαξη των σχολείων, να στέλνουν στον εισαγγελέα τον μικροεπαγγελματία που δεν μπορεί να πληρώσει τα υπέρογκα χρέη στην εφορία και τον ΟΑΕΕ, που δεν του εξασφαλίζει καμία παροχή. Με θράσος επικαλούνται την ανεργία, που οι ίδιοι δημιούργησαν, για να απολύσουν μαζικά χιλιάδες (150.000 σε τρία χρόνια) δημοσίους υπαλλήλους, διαλύοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις κοινωνικές λειτουργίες και παροχές προς το κοινωνικό σύνολο.Με σύμμαχο τα δελτία ειδήσεων προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία, ότι για τη δυστυχία που σπέρνουν οι πολιτικές τους, υπεύθυνοι είναι όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται. Στις προθέσεις τους είναι να σπείρουν το φόβο, τις ενοχές ότι «φταίει το κακό το ριζικό μας», να «συνηθίσουμε» την καταστροφή και να οδηγηθούμε στον αλληλοσπαραγμό. Φίλη και φίλε συμπολίτη μας. Η ανθρώπινη ιστορία γράφεται με κοινωνικές επαναστάσεις. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες των απλών καθημερινών ανθρώπων. Μην τσιμπάς στο δόλωμα του κοινωνικού αυτοματισμού. Μην κάθεσαι απαθής να παρακολουθείς, πώς σου κλέβουν τη ζωή και το μέλλον.  Δεν είσαι μόνος. Άπλωσε το χέρι σου, ένωσε τη φωνή σου, κάνε την οργή σου δύναμη ανατροπής. Έλα να ενωθούμε όλοι μαζί με μια γροθιά, να γίνουμε ένα τεράστιο λαϊκό ποτάμι που θα πλημμυρίσει τη χώρα, σ’ έναν αγώνα για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, για μια ζωή ελεύθερη και δημιουργική.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: