Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Προσλήψεις εποχικών σε Δήμους

Νέες προσλήψεις 869 εποχικών θα πραγματοποιηθούν σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα.
"Ανοίγει ο δρόμος" για την πρόσληψη 869 εποχικών και συμβασιούχων στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα και ειδικότερα για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες που θα παρασχεθούν έναντι αντιτίμου σε ωφελούμενους πολίτες για το έτος 2013-2014.
Η σχετική έγκριση για την πλήρωση των θέσεων δόθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και το επόμενα διάστημα κάθε φορέας θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης για τις θέσεις που του αναλογούν.
Οι θέσεις κατανέμονται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αττικής, Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Μακεδονίας Θράκης και Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Πρόκειται για 76 θέσεις που θα καλυφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα οκτώ έως 11 μηνών και για 793 θέσεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας έως ενός έτους.
Πολλές θέσεις προορίζονται για ωδεία και πολιτιστικούς οργανισμούς των δήμων και θα καλυφθούν μεταξύ άλλων από καθηγητές ή δασκάλους μουσικών οργάνων (όπως κιθάρας, σαξοφώνου, φλάουτου, βιολιού, τρομπέτας, κρουστών, πιάνου και αρμόνιου, μπάσου, τρομπονιού, κλαρινέτου, βιολοντσέλου, μπουζουκιού και άλλων λαϊκών οργάνων, ακορντεόν, ντραμς κ.ά.).
Παράλληλα, υπάρχουν θέσεις για ομαδική διδασκαλία πνευστών, εγχόρδων, χορωδίας και μονωδίας, σύγχρονου τραγουδιού, θεωρητικών (σύνθεσης, φούγκας, αντίστιξης, αρμονίας), μουσικολογίας ή ενορχήστρωσης.
Αρκετές από τις θέσεις αφορούν καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητες ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, ρυθμικής ενόργανης αερόβιας γυμναστικής, κολύμβησης, ειδικής αγωγής, κλασικού αθλητισμού ή παραδοσιακών χορών, υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, βαρών, τάε κβον ντο.
Θα προσληφθούν επίσης δάσκαλοι σύγχρονου χορού, κλασικού χορού, λάτιν τάνγκο, ελληνικών παραδοσιακών χορών χορευτών, ευρωπαϊκών χορών, μπαλέτου κ.ά.
Μεταξύ των ειδικοτήτων είναι και ναυαγοσώστες, κοπτικής ραπτικής, φωτογραφίας, φυσικοθεραπευτές, μουσειολόγοι, αγιογραφίας, κεραμικής αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής, χαρακτικής, εικαστικού κοσμήματος, βιτρό, σκηνοθέτες, υποκριτικής, υφαντικής και ιεροψάλτες.
Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορέα ορίζεται εάν οι θέσεις είναι πανεπιστημιακής, τεχνολογικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα, ενώ ανάλογα με κάθε ειδικότητα θα προβλέπονται στην προκήρυξη και τυχόν πρόσθετα προσόντα που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων.
Η πρόσληψη θα γίνει βάσει των κριτηρίων του ΑΣΕΠ με τη σχετική μορι οδότηση που ορίζεται για τις θέσεις ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου. Στο πλαίσιο της μοριοδότησης εκτός από τα προσόντα λαμβάνονται υπόψη και κριτήρια όπως χρόνος ανεργίας, προϋπηρεσία, ύπαρξη ανήλικων τέκνων, ιδιότητα πολυτέκνου ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, καθώς και η ιδιότητα γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας. 

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: