Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δωρεάν είσοδος για το κοινό, Παρασκευή 27 έως και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά" είναι το μήνυμα που το πρόγραμμα θέλει να περάσει στο κοινό, δηλαδή την αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού. Φέτος, η ευρωπαϊκή αυτή γιορτή έχει θέμα τα «Πρόσωπα του Χρόνου», και θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
"Ο Χρόνος και ο Ανθρωπος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας" είναι ο τίτλος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά του δημοτικού σχολείου Πέλλας να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, προβληματισμού και δημιουργικότητας με θέμα την απεικόνιση και τον ρόλο των ηλικιών του ανθρώπου, όπως αυτά αναπαριστώνται στα εκθέματα του Μουσείου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, 28-29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο θα είναι ελεύθερη.
Στο δελτίο τύπου που επισυνάπτεται παρουσιάζονται όλες οι δράσεις της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που προγραμματίζονται για το επορταστικό αυτό τριήμερο.

Πηγή: pella-museum.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: