Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αγώνας πρωταθλήματος: ΠΑΟΚ Γ. - ΠΕΛΛΑ (0-0)4-1

Μόνο για ένα ημίχρονο εμφανίστηκε η ομάδα μας στο γήπεδο της Νέας Τραπεζούντας σήμερα και μοιραία έχασε με το βαρύ 4-1. Μπορεί το δικό της πρώτο ημίχρονο να πέρασε εντελώς ανεκμετάλευτο, αλλά σίγουρα δεν συνηγορούσε τίποτα από πριν στην εικόνα διάλυσης που παρουσίασε στο δεύτερο.
Ένα καλό πρώτο ημίχρονο είχε η Πέλλα με απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας παράλληλα και 3-4 ευακιρίες με τις δύο απ' αυτές να είναι κλασικές για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Κάτι που δεν κατάφεραν Ρίσκος και Μπιγλυκούδης με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτικές θέσεις. Ο ΠΑΟΚ Γ. μόνο μία υποψία ευκαιρίας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με το σουτ από πλάγια να φεύγει αρκετά άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι για την Πέλλα σε παράλληλη σέντρα σουτ του Ρίσκου. Κι από κει κι έπειτα αποσυρθήκαμε από το παιχνίδι. Αλλέπαλληλα λάθη συνολικής και όχι μόνο αμυντικής λειτουργίας, έφερα τον δείκτη του σκορ σε 25 λεπτά να γράφει το βαρύ 4-0, με το ΠΑΟΚ να σκοράρει σε κάθε του ευκαιρία.και την ομάδα μας να μην μπορεί να αντιδράσει. Το κάθετο δοκάρι σταμάτησε τους επιθετικούς της γηπεδούχου ομάδας, από το να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Μία ακόμη καλή ευκαρία στη συνέχεια για τους γηπεδούχους, δεν βρήκε στόχο. Η μικρή αντίδραση της ομάδας μας απέφερε μια τριπλή πολύ καλή χαμένη ευκαιρία και λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα την μείωση του σκορ, με το γκολ της τιμής να επιτυγχάνεται από τον νεαρό Βογιατζή με κοντινό πλασέ. 
Κι αν υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις, να σταθείς, να παρατηρήσεις, να επισημάνεις και να διορθώσεις στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, για την εικόνα και το μπλακ άουτ του δευτέρου, η ποδοσφαιρική «επιστήμη» σηκώνει ψηλά τα χέρια. Κάθε αρχή και δύσκολη όμως και για την ομάδα μας ακόμη δυσκολότερη, στην μεταβατική φάση που διέρχεται φέτος. Παντού στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις... Βέβαια τα βασικότερα κακώς κείμενα δεν μπορούν να διορθωθούν άμεσα, αφού οι λύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και το ελλειπές ρόστερ των 17-18 ποδοσφαιριστών που έχει στην διάθεσή του ο προπονητής, δεν επιτρέπει ούτε προσφέρει την πολυτέλεια δοκιμών και συνταρακτικών αλλαγών σε πολλά πράγματα. Οι δεδομένες τρανταχτές αδυναμίες της προετοιμασίας, των φιλικών και του κυπέλλου, έκαναν και σήμερα την εμφάνισή τους, όμως πολύ πιο εκκωφαντικά με το βαρύ 4-1. Γι' αυτές δεν ευθύνονται όμως ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε ο προπονητής που πολλοί σήμερα βιάστηκαν να καταδικάσουν. Αυτοί έχουν άλλες ευθύνες αλλά είναι πολύ πρώιμο να πεις οτιδήποτε τηρουμένων των αναλογιών... Σε μας βέβαια στην Πέλλα, η αυστηρή κριτική και η γκρίνια πρισσεύουν, κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Η ανοχή, η υπομονή, η ψυχραιμία που όλοι συζητούσαμε και συνιστούσαμε πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, πήγε περίπατο με την πρώτη βαριά ήττα. Άλλωστε και στην ψηφοφορία που είχε το @P e l l a και μπορεί να μην είναι ακριβές δείγμα, αλλά φάνηκε περίτρανα τό πόσο απαιτητικοί και ίσως πόσο «καβαλημένοι» είμαστε, εθελοτυφλώντας μπροστά στην δύσκολη πραγματικότητα που βρεθήκαμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μετά τη σημερινή ανώμαλη προσγείωση, είναι το κεφάλι κάτω και όχι για ψυχολογικούς και αιδούς λόγους εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας των ποδοσφαιριστών μας, αλλά για μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Βλέποντας λίγο πιο αισιόδοξα τα πράγματα, δεδομένου του πρώιμου στάδιου των επίσημων αγωνισιτκών υποχρεώσεων, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να τα εξαντλήσουμε, βάζοντας περισσότερο πάθος και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας.
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο έδειξε πάρα πολλές αδυναμίες, ενώ στο δεύτερο με τις αλλαγές απέκτησε περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, κέρδισε κατά κράτος όλες τις μονομαχίες και με την εμπειρία του κατάφερε να καθαρίσει σε πολύ μικρό διάστημα το παιχνίδι. Σημαντικό ρόλο σ' αυτό όμως έπαιξε και την κάκιστη εικόνα της ομάδας μας στο διάστημα 50'-75'.
Καλή η σημερινή διαιτησία, νομίζω βοήθησε αρκετά το παιχνίδι, παρά τα όποια μικρά παράπονα εκατέρωθεν. 
Η σύνθεση: Γιαρικάνης, Γάκης, Κούμπους, Γκουτούδης, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καραμούζας, Καμπούρης Κ., Μπιγλυκούδης(Βογιατζής), Καμπούρης Σ.(Στάγκος), Ρίσκος.

Γεμάτο το γήπεδο με πιο εκδηλωτικούς τους φιλάθλους της Πέλλας ως είθισται, τουλάχιστον για όσο η Πέλλα ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μαζί με την ομάδα «κατέρευσε» και η ελπίδα των φιλαθλων για θετικό αποτέλεσμα...
Τραυματίσθηκε και αντικαταστάθηκε ο Στέφανος Καμπούρης και με ανθρώπους της διοίκησης μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Γιαννιτσών, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στον ώμο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1,5 μήνα απουσία.
Την χειρότερη πρεμιέρα πρωταθλήματος των τελευταίων ετών για την ομάδα μας, αποτελει το σημερινό 4-1 από τον ΠΑΟΚ Γ..
Unfair η κίνηση των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας, να εξαφανίσουν τις μπάλες μετά το 2-0, που βρίσκονταν μπροστά από τους πάγκους, ώστε να διευκολύνεται η ομάλη και χωρίς καθυστέρησεις διεξαγωγή του παιχνιδιού. Σ' ένα γήπεδο που όλοι γνωρίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να τρέξουν το ίδιο μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο...
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενεί την Όρμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: