Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Πράσινο φως» τον Μάρτιο για 500 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης 500 ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε η υπερψήφιση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Πλέον αυτό που απομένει για να δημοσιευτεί η προκήρυξη είναι η εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που αυξάνει τον αριθμό των φρουρών κατά 500 θέσεις. Μόλις αποτυπωθεί η αύξηση των θέσεων σε ΠΔ (για τυπικούς κυρίως λόγους) θα ξεκινήσει και ο νέος διαγωνισμός, όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου.
Δυνατότητα συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες με απολυτήριο λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ είτε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τα κριτήρια της ηλικίας (έως 28 ετών) και του ύψους (1.70μ.).
Ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου σπουδών αποτελεί τον βασικό παράγοντα μοριοδότησης, ενώ προβάδισμα στη διαδικασία επιλογής αποκτούν όσοι γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, κατέχουν άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου και έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στην επιτροπή του διαγωνισμού εκτός από την αίτησή τους και τους απαραίτητους τίτλους σπουδών πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α', επικυρωμένο φωτ/φο και των δύο όψεων της άδειας οδήγησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και πτυχίο δημόσιου ΙΕΚ «Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας».
ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ
  • Τίτλοι σπουδών
  • Ηλικία έως 28 ετών
  • Υψος από 1.70
  • Ξένες γλώσσες
  • Αδειες οδήγησης
  • Στρατιωτική θητεία
  • Οικογενειακή κατάσταση
  • Πτυχίο ΙΕΚ «Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας»
ΒΡΑΧΕΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.000 οπλίτες με 800 ευρώ έως 3 χρόνια μετά τη θητεία
Σχέδιο πρόσληψης 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως από τις τάξεις των ήδη υπηρετούντων τη στρατιωτική τους θητεία επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το νέο προσωπικό θα επιλεγεί με κλήρωση, θα ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον μισθό του δεκανέα (περίπου 700-800 ευρώ) και θα μπορεί να παρατείνει τη θητεία του έως και τρία χρόνια.
Οι νέοι ΟΒΑ θα προέρχονται κυρίως από τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες, θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς. Δεκτοί για ανακατάταξη για βραχεία περίοδο ενός μέχρι τριών ετών γίνονται οι οπλίτες και οι πρότακτοι οπλίτες που συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:
Είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2).
Εχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών.
Δεν έχουν καταδικασθεί ή παραπεμφθεί για κακούργημα, για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, δωροδοκία ή για εγκλήματα που ανάγονται στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα. Δεν έχουν καταδικασθεί για ανυποταξία ή λιποταξία και δεν εκκρεμεί σε βάρος τους τέτοια κατηγορία.
Εχουν κατά την ημερομηνία της ανακατάταξης συμπληρώσει το δέκατο ένατο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το εικοστό πέμπτο (25ο).

Αγγελική Μαρίνου
 Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: