Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ποια αναπτυξη; Ολοταχως για νεο μνημονιο!

Δεν χρειάστηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τις ευρωεκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, για να «ξαναχτυπήσει» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να ανατρέψει την επικοινωνιακή εικόνα της προεκλογικής ψευδούς επιχειρηματολογίας της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Ο Σόιμπλε με δηλώσεις του προανήγγειλε το τρίτο μνημόνιο και έθεσε εκ νέου το ζήτημα μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, κάνοντας επί της ουσίας στάχτη την προπαγανδιστική διαδικασία που ανέπτυξε ο κυβερνητικός συνασπισμός το τελευταίο χρονικό διάστημα περί «πρωτογενούς πλεονάσματος», «τέλους των μνημονίων» και «επερχόμενης ανάπτυξης». Εκτός από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεγυμνώνει την κυβέρνηση Σαμαρά η οποία βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων της πολιτικής που εφαρμόζει και των διαμαχών και αντιθέσεων στο εσωτερικών της στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία με αλχημείες και σκηνικό αποστασιών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ακόμη και ο  ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, σε προεκλογικό χρόνο, είχε προαναγγείλει την έλευση της τρόικας τον ερχόμενο Ιούλιο λίγο πριν από τη μεγάλη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου με το τεχνικό κλιμάκιο να είναι έτοιμο να εξετάσει τις 155 δεσμεύσεις της χώρας για τους επόμενους μήνες, αλλά και τα 12 προαπαιτούμενα για την εκταμίευσης της δόσης Ιουνίου – Ιουλίου, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Κι όμως, σε εκείνη ακριβώς εκείνη τη συγκυρία τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεναν ότι η χώρα έχει βγει από την κρίση και από τα μνημόνια.
Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι απολύτως προσηλωμένη στον καταστροφικό μνημονιακό μονόδρομο που ακολουθεί. Δεσμευμένη στην αντικοινωνική πολιτική που επιβάλλουν το Βερολίνο και τα άτυπα διευθυντήρια των Βρυξελλών, οι δανειστές και οι πολιτικοί της πάτρωνες, αδυνατεί να διαπραγματευτεί οτιδήποτε προς όφελος του ελληνικού λαού, να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας. Οι δηλώσεις Σόιμπλε και η αμήχανη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών λειτουργούν ως προάγγελοι της πλήρους επιβεβαίωσης της τυφλής υποταγής της καταστροφικής συγκυβέρνησης στις επιταγές και στα κελεύσματα των δανειστών. Η μοναδική πιθανότητα που έχει η κυβέρνηση Σαμαρά είναι να βάλει, όσο παραμένει στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, οριστική ταφόπλακα στη χώρα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν ανασκευάζει, επιβεβαιώνει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα αντέκρουσε την κυβερνητική προπαγάνδα περί τέλους των μνημονίων προειδοποιώντας για το τρίτο μνημόνιο που έρχεται και τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την οικονομία και την κοινωνία.
Πλέον, όσο τεχνάσματα και αν μεταχειριστούν, όσα σενάρια και αν απεργαστούν, όσα ψέματα και αν πουν, σε όσες κοινοβουλευτικές αλχημείες και αν καταφύγουν, όποιο επιχείρημα «ανάπτυξης» και «εξόδου από την κρίση» και αν χρησιμοποιήσουν, η αντίστροφη πορεία για την πλήρη δημοκρατική ανατροπή με εθνικές εκλογές – που πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα - έχει ήδη ξεκινήσει.

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Πηγή: beaellada.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΤΗ Χ.Α ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΑ.