Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση για τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα

Οι σφοδρές αντιδράσεις για τα τραπεζοκαθίσματα πλάι στο κύμα, απέδωσαν: Θα επιτρέπεται τελικά η ανάπτυξη τους στον αιγιαλό από τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος εστίασης.
Απέδωσαν καρπούς, τελικά, οι σφοδρές αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις κινητοποιήσεις των παράλιων Δήμων όλης της επικράτειας, αλλά και της ΓΣΕΒΕΕ, τροποποιείται το άρθρο 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, βάσει της οποίας ακυρωνόταν η  περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κτλπ).
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της δικής της παρέμβασης, καθώς «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ απαγορευόταν η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες, όπως και ξύλινων δαπέδων.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: