Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στη Δέσποινα Κουτσούμπα

Στις 7 Μαΐου 2015, η αρχαιολόγος, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα έχει εναχθεί από την Άννα Παναγιωταρέα με αίτημα να της επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση 15.000 € (!) επειδή ετρώθη η τιμή της…
Η Δ. Κουτσούμπα κατηγορείται για δύο αναρτήσεις της στο Facebook με τις οποίες έθετε ερωτήματα για το θεσμικό ρόλο της Α. Παναγιωταρέα σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και για την εμπλοκή της στην ανασκαφή της Αμφίπολης.
Η κ. Παναγιωταρέα με την αγωγή της, δημοσιογράφος και καθηγήτρια ΜΜΕ η ίδια, ρητά ομολογεί ότι η «ελευθερία του τύπου δεν είναι αυτοσκοπός» αρνούμενη να δεχτεί δημόσια κριτική για τις πράξεις της. Ακόμα περισσότερο, θεωρεί «συκοφαντική δυσφήμιση» το δικαίωμα των μελών των σωματείων και των Δ.Σ. να ελέγχουν πολιτικά και συνδικαλιστικά τις πολιτικές ηγεσίες για τα πεπραγμένα τους και το δικαίωμα των εργαζόμενων στο δημόσιο να αρθρώνουν λόγο για το περιεχόμενο της εργασίας τους, για τις διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται και για τις δημόσιες πολιτικές που υπηρετούνται.
Φυσικά, το μοντέλο του διοικητικού υπαλλήλου που υπογράφει τυφλά ο,τι παραγγέλνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και του συνδικαλιστή που ζητάει χάρες «κάτω από το τραπέζι» και ποτέ δεν θέτει ενοχλητικά πολιτικά ερωτήματα έχει εξαντλήσει τα όρια της εφαρμογής του… με γνωστά για όλους μας αποτελέσματα.
Εννοείται πως θα είμαστε δίπλα στη συνάδελφο και συναγωνίστρια Δέσποινα Κουτσούμπα.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Καλομοίρα Σωτηρίου                  Ερνέστο Κουφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: