Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Εγγυήσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα πήραν οι περιφερειάρχες

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κων. Αγοραστός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι οι περιφερειάρχες πήραν την πολιτική διαβεβαίωση ότι η δέσμευση για τα ταμειακά διαθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό μέτρο και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου.
Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τούς μίλησε με ειλικρίνεια, και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σημερινή συνάντηση απουσίαζε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη.
Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός
Υποδεχόμενος τους περιφερειάρχες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής περισσότερο από τις άλλες.
Σημείωσε, δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της Ε.Ε. είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.
«Πέρασε» στην Ολομέλεια η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα
Θυμίζουμε ότι χθες βράδυ υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» και 104 «όχι» η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία -η οποία διεξήχθη μετά από αίτημα της Ν.Δ. και του ΚΚΕ επί της αρχής και του άρθρου 1 του νομοσχεδίου- «ναι» ψήφισαν 156 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. και «όχι» ψήφισαν 104 βουλευτές της Ν.Δ., του Ποταμιού, της Χ.Α., του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.
Ψήφισαν συνολικά 260 βουλευτές.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: