Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΗΤΤΑ ΤΩΝ "ΙΚΑΡΩΝ"ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚΕΜ

'Οπως κάθε παιχνίδι, έτσι και κάθε τοπικό  ντέρμπι μπάσκετ  αποτελεί μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.. Έτσι και στο Σαββατιάτικο ντέρμπυ του πρωταθλήματος μίνι της ΕΚΑΣΚΕΜ  ανάμεσα στους "Ίκαρους" Γιαννιτσών και στον Μέγα Αλέξανδρο  ήταν έκδηλο το κλίμα που επικρατούσε  όλη την εβδομάδα,  στις Ακαδημίες αλλά και στα  Σχολεία  των παιδιών  και προφανώς έδινε  ένα έξτρα κίνητρο για τους μικρούς μπασκεμπωλίστες. Τον συγκλονιστικό  αγώνα που δικαιολόγησε πλήρως τον τίτλο του ντέρμπυ τελικά κέρδισε  ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος  με το φωτεινό πίνακα στο Κλειστό Γυμναστήριο "Έλλη Μυστακίδου" να γράφει το τελικό58-53.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της  ομάδας μου  για την  μεγάλη εμφάνιση στον συγκεκριμένο αγώνα και για την προσπάθεια που κάνουν φέτος στην κατηγορία μίνι.."δήλωσε ο προπονητής των "Ικάρων" Σπόντης Νίκος.".. Πιστεύω ότι ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι πλην κάποια  «νεκρά» διαστήματα  στα οποία  ο Μέγας   πέρασε μπροστά . Παίξαμε καλή ομαδική άμυνα αλλά στην ομαδική επίθεση δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε σ΄όλη τη διάρκεια του ντέρμπυ. Επίσης  χάσαμε κάποια σούτ τα οποία δεν έπρεπε να χαθούν ειδικά κοντά στο καλάθι .Προσπαθούσαμε  για το αήττητο της κατηγορίας  και  μέχρι το τελευταίο λεπτό, δείχναμε  ότι  μπορούσουμε να τα καταφέρουμε αλλά έτσι είναι το μπάσκετ.. Σίγουρα μας  γεμίζει με  περισσότερη δύναμη η  ψυχωμένη   εμφάνιση μας  σε ένα τέτοιο ματς, σε επίπεδο ψυχολογίας βασικά. Για τους γονείς  θέλω να πω ότι πρέπει να έρχονται   και να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους ,όχι μόνο σε  αυτή την ομάδα των αγοριών   αλλά και στο τμήμα των κοριτσιών που δίνουν τη δική τους μάχη, στη φετινή σεζόν!.... Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή συνέχεια στους αντιπάλους!....Εμείς κρατάμε  το γεγονός ότι είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και συνεχίζουμε!...""
 Σερέτης Θεολόγος: «Θέλω και εγώ να δώσω με την σειρά μου συγχαρητήρια στην ομάδα μας αλλά και στα παιδιά του Μέγα για το φοβερό μπάσκετ που έπαιξαν μιας και ήταν  ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα .. Εφαρμόσαμε   ένα συγκεκριμένο πλάνο σε άμυνα και επίθεση , κάτι το οποίο οι παίκτες μας το ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό. Κερδίσαμε περισσότερες προσωπικές φάσεις στα γκάρντ , υστερήσαμε ίσως  κάτω από το καλάθι, απόρρεια των πολλών προσωπικών φάουλ και   στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό να τελειώσουμε τις προσπάθειές μας.. Τα μπράβο λοιπόν αξίζουν σε όλα τα παιδιά  που αν και μικρής ηλικίας, καλούνται πολλές φορές να παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις μέσα σε τέτοια απαιτητικά  παιχνίδια. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, έχουμε  δρόμο μπροστά  μας ,τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε και  να ξεκινήσουμε  προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι..Το κέρδος από τέτοια δυνατά ματς είναι πολλαπλό για τους μικρούς μπασκεμπωλίστες μας!....Μπράβο σε όλους!..."






Δεν υπάρχουν σχόλια: