Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Απεργούν αύριο (Παρασκευή 30/10) οι Συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

Είμαστε εργάτες ορισμένου χρόνου.
Είμαστε μαρμαράδες, εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι, συντηρήτριες, σχεδιάστριες, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, γραφίστριες, αρχαιοφύλακες, καθαρίστριες. Εργαζόμαστε σε σκαλωσιές, σε υπολογιστές, σε εργαστήρια, σε κοντέινερ, σε σκάμματα. Καλύπτουμε θέσεις και ανάγκες λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, ανασκαφών και μουσείων. Είμαστε συμβασιούχοι εργάτες στο Υπουργείο Πολιτισμού, εφήμεροι και αναλώσιμοι.
Παρόλα αυτά, καλύπτουμε σε μεγάλο βαθμό τις συνεχείς και πάγιες ανάγκες των χώρων και των εργασιών τους με ένα καθεστώς εργασίας στο οποίο ανακυκλωνόμαστε συνεχώς, μετακινούμαστε από έργο σε έργο, μεταπηδούμε από σύμβαση σε σύμβαση, από διαστήματα εργασίας σε διαστήματα ανεργίας, με μειωμένα δικαιώματα, άδειες και αμοιβές. Απασχολούμαστε με ολιγόμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που είτε λήγουν χωρίς να δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας είτε ανανεώνονται κατά συνθήκη χωρίς κάποια προοπτική. Εργαζόμαστε με δεδομένες τις καθυστερήσεις στην καταβολή του μισθού, με μη αναγνωρισμένη επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία, με άνιση μεταχείριση και αυθαίρετες εξαιρέσεις, με ασφαλιστικά μέτρα, με μεγάλα και τακτικά διαστήματα ανεργίας.
Ανεξάρτητα από την ειδικότητα του καθενός από εμάς, βιώνουμε όλοι την όλο και πιο βίαιη υποτίμηση της εργασίας μας. Η συστηματική χρήση συμβάσεων ορισμένου χρόνου αποτελεί όλο και πιο διαδεδομένη πρακτική ευέλικτης και επισφαλούς εργασίας στον δημόσιο τομέα.
Με αφορμή την λήξη εκατοντάδων συμβάσεων, που μας στέλνουν στην ανεργία χωρίς αποζημίωση και συχνά χωρίς ταμείο, απεργούμε σήμερα Παρασκευή 30/10/2015, μία μέρα πριν την πρώτη μαζική αποπομπή συναδέλφων από τις πολλές, που ακολουθούν.
Εναντιωνόμαστε συλλογικά και οργανωμένα στη θεσμοθετημένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην νομοθετημένη καθιέρωση μορφών προσωρινής εργασίας.
Διεκδικούμε συλλογικά και οργανωμένα την ανανέωση των συμβάσεων του εκτάκτου προσωπικού του ΥΠΠΟ, κατά αντιστοιχία με τις «αορίστου χρόνου» ανάγκες των εργασιών του, με πλήρη και αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα.
Συμμεριζόμαστε το δίκαιο όλων των εργατικών κινητοποιήσεων, που βάζουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα, ενάντια στην συνολική υποτίμηση της εργασίας μας...
...ενάντια στην συνολική υποτίμηση της ζωής μας!
Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ. – Είμαστε όλοι έκτακτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: